Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Znojmo 2:3Hokejisté Znojma přetlačili v prodloužení Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Janků 1 : 0
13. Tesařík 1 : 1
46. Haman 1 : 2
55. Novotný 2 : 2
62. Chmelíř 2 : 3

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Znojma zvítězili v 7. kole na ledě nováčka z Ústí nad Labem 3:2 v prodloužení. Zápas rozhodl v čase 62:18 znojemský obránce Chmelíř, který při oslabení svého týmu využil zaváhání ústecké obrany a po přihrávce uzdraveného kapitána Dopity překonal ústeckého brankáře Přikryla.

Článek

Ústecký nováček namlsaný výhrou na Kladně zahájil náporem, ale Znojemští brzy převzali iniciativu a ústecký brankář Přikryl se musel vyznamenat po střelách Erata a Hamana. Na začátku deváté minuty ujel domácí útočník Nedorost, na Kameše v brance Znojma nevyzrál. Při vyloučení Zemana zachránil Lvi znovu Přikryl, když zlikvidoval dvě dalekonosné střely Tesaříka.

Na začátku 13. minuty potrestalo Ústí vyloučení Selingra. Pazourek našel před brankou ostrostřelce Janků, který zblízka překonal Kameše. Z vedení se domácí těšili pouhou minutu. Při přesilovce nabil Erat na modrou čáru Tesaříkovi, který střelou po ledě prostřelil Přikryla. Hostům narostla křídla, Přikryl však další šance zneškodnil. V závěru třetiny nevyzrál Mrázek na gólmana hostí Kameše.

Ve druhé třetině začali více útočit i domácí a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ve 25. minutě si Kameš poradil s tvrdou střelou Šaffera z mezikruží. Oběma celkům se nedařily přesilovky, a tak diváci ve druhém dějství žádnou branku neviděli.

Na začátku třetí třetiny nastřelil znojemský Čachotský puk bekhendem do betonu Přikryla, ale ve 47. minutě už šlo Znojmo do vedení, když Haman dostal do jízdy puk od Čachotského a zblízka překonal Přikryla. Ústí se ubránilo při vyloučení Pazourka, ale Znojmo v závěrečné pětiminutovce základní hrací doby ještě stupňovalo převahu. V 54. minutě skončila střela Nedorosta na Kamešově betonu a za další dvě minuty se podařilo Ústí vyrovnat. Po obléhání znojemské branky dopravil puk za záda Kameše obránce Novotný a zápas dospěl do prodloužení.

Na jeho počátku ohrozil Kameše nebezpečnou střelou Janků, ovšem rozhodnutí padlo na začátku 63. minuty na druhé straně, kdy Dopita našel při oslabení svého týmu na modré čáře obránce Chmelíře, který využil nedorozumění ústecké obrany a vstřelil vítězný gól.

Slovan Ústečtí Lvi - Znojemští Orli 2:3 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Janků (Pazourek), 56. A. Novotný (Pazourek) - 14. Tesařík (Erat), 47. Haman (Čachotský), 63. Chmelíř (Dopita). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:5, navíc Zápotočný (Ústí) na 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4932.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Zeman, J. Evan, Houdek, Ficenc, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Míka, A. Nedorost, Liščák - Špirko, T. Martinec, Klimt - Šaffer, F. Mrázek, Hašek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.
Znojmo: Kameš - Tesařík, Jareš, Mojžíš, Chvátal, Chmelíř, Kotaška, Vyrůbalík, Švrček - Demel, Dopita, Erat - Selingr, R. Procházka, M. Růžička - Plášek, Haman, Čachotský - Beroun, Meidl, Padělek. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice