Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 7:3Pardubicím nepomohla na Slavii ani velká podpora diváků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Hruška 1 : 0
3. Blažek 1 : 1
10. Micka 2 : 1
18. P. Sýkora 2 : 2
26. Žižka 3 : 2
27. Beránek 4 : 2
36. Bednář 5 : 2
36. Micka 6 : 2
43. P. Sýkora 6 : 3
55. Červenka 7 : 3

PRAHA

Tolik pardubických fanoušků v nové sezóně ještě na extralize nebylo. Blízkost Prahy a k tomu i nabídka jízdy zadarmo vlakem, který klub vypravil na nedělní zápas na ledě Slavie, přivedla do hlediště Sazka Areny odhadem přes čtyři tisícovky diváků, kteří přáli úspěch hostům. Výborná divácká kulisa ale hostům k vítězství nepomohla.

Článek

„Bylo moc příjemné hrát v takové divácké kulise, jenže ani to nám k úspěšnému výsledku nepomohlo,“ smutnil po prohře 3:7 obránce Jan Snopek. „Tak velkou podporu z hlediště jsme letos opravdu ještě neměli a mrzí mě, že jsme naše příznivce asi moc nepotěšili,“ přidal se trenér Miloš Říha, jehož tým hraje v úvodu sezóny 11 zápasů v řadě na cizím kluzišti, protože v pardubické ČEZ Aréně probíhá dostavba hlediště.

Ideální sestava 7. kola extraligy podle redakce Sport.cz:
Turek (Č. Budějovice - poprvé v sestavě kola) - Grof (K. Vary), Jiruš (Liberec-2) - Ludvík (Plzeň), Micka (Slavia), Sýkora (Pardubice-3).

„Domů se vrátíme až 16. října a tušili jsme, že dobře rozjet sezónu při tak dlouhé sérii utkání venku nebude jednoduché. Výsledky ale ukazují, že je to ještě těžší, než bychom si mysleli,“ říkal kouč, jehož družstvo zatím na plný tříbodový zisk marně čeká. „Sedí to na nás, nosíme v hlavě, kdy už to přijde,“ přiznává útočník Libor Pivko.

„Sice jsme dvakrát vyhráli po nájezdech, ale minimálně dvě, tři dobře rozehraná utkání jsme k vítěznému konci nedovedli. Mohli jsme mít o šest bodů víc, jenže máme hluchá místa ve hře, kdy neukázněně chceme útočit a zapomínáme bránit,“ doplňoval Říha. „Zjišťujeme, jak se na začátku sezóny, kdy má každý ještě hodně sil, venku těžko sbírají body. Proti Slavii jsme to možná až moc chtěli urvat a jen kupili chyby. Nechali jsme se strhnout k útočení, zbytečně se tlačili dopředu a domácí nám pak jezdili do otevřené obrany,“ zalitoval Snopek.

Pardubice se musely přenést i přes tragickou smrt obránce Martina Čecha a navíc jim stále schází brankářská jednička Ján Lašák, který se po operaci kolena ještě nepostavil do branky. „Úterní dohrávku na Spartu ještě musíme zvládnout bez něj, v neděli bychom s ním už ale mohli počítat,“ uzavírá Říha.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články