Hlavní obsah

Kladno - Znojmo 4:2Kladno po výhře nad Znojmem opustilo poslední místo extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Horna 1 : 0
19. Procházka 2 : 0
32. Ševc 3 : 0
34. Čurilla 4 : 0
38. Meidl 4 : 1
46. Dopita 4 : 2

KLADNO

Hokejisté Kladna získali poprvé v sezoóě plný bodový zisk a po nedělní výhře v 9. extraligovém kole nad Znojmem 4:2 se posunuli na třináctou pozici před Pardubice. Tým Geus Okna v repríze předkola play off uplynulého ročníku vedlo již o čtyři góly a i přes následné dvě inkasované branky se mu povedla odveta za vyřazení.

Článek

Úvodní část hry byla v režii hostů. Plášek měl dvě ideální příležitosti k otevření skóre, ale v prvním případě po chybě kladenských obránců příliš dlouho otálel se střelbou a ve druhém špatně zpracoval puk po ideálním uvolnění od Hamana. Středočeši poprvé zahrozili až ve 13. minutě, kdy se důrazný Tenkrát prosadil až před brankáře Trvaje, který se však nenechal překvapit.

O čtyři minuty později už ale po akci s Tenkrátem otevřel skóre Horna. Pět sekund před koncem úvodního dějství se ještě trefil v přesilovce Martin Procházka, který těsně předtím neproměnil jasnou šanci.

Pod dojmem dvoubrankového náskoku se Středočeši po změně stran nehnali do útoku a přenechali aktivitu svěřencům trenéra Václava Sýkory, kteří se však trápili s koncovkou. A tak zvýšilo náskok Kladno. V další početní výhodě Kladna se trefil Ševc, jehož gól musel potvrdit až videorozhodčí.

Hosté rezignovali, za což v 35. minutě pykali čtvrtým gólem, když samostatný nájezd proměnil Čurilla. Jihomoravané se prosadili v závěru druhé třetiny a Meidl využil nejistého Orctova zákroku. Znojmo vycítilo šanci a v 47. minutě kapitán Dopita zkorigoval na 2:4. Kladno si však první domácí výhru v letošní sezoně pohlídalo a ukončilo sérii sedmi porážek za sebou.

Geus Okna Kladno - Znojemští Orli 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 17. Horna (Tenkrát), 20. Martin Procházka (Bělohlav), 33. Ševc (Kalla), 35. Čurilla (Tenkrát) - 39. Meidl (Padělek), 47. Dopita (Chvátal). Rozhodčí: Rejthar - Šátava, Pešek. Vyloučení: 5:2. Využití: 2:0. Diváci: 2214.
Kladno: Orct - Ševc, Schnabel, Šmach, Hájek, L. Procházka, Nádašdi, M. Štěpánek - Bělohlav, Patera, Martin Procházka - Tomajko, Gardoň, Kuchler - Horna, Kalla, Tenkrát - Čurilla, Kazatel, Diviš. Trenéři: Müller a Kasík.
Znojmo: Trvaj - Bartoň, Jareš, Kotaška, Tesařík, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, M. Růžička - Selingr, R. Procházka, Demel - J. Svoboda, Haman, Plášek - Beroun, Meidl, Padělek. Trenéři: Sýkora a Hynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice