Hlavní obsah

Říha si je vědom, že po nezdarech je ohrožen i jeho post

PARDUBICE

Osm zápasů bez vítězství, 136 minut bez vstřeleného gólu. S takovou tristní bilancí hokejisté Pardubic před začátkem extraligy nepočítali ani v nejhorším snu. Moeller sice hraje kvůli rekonstrukci svého stadiónu výhradně na kluzištích soupeřů, ale že bude úřadující vicemistr necelý měsíc po začátku soutěže na posledním místě tabulky, vedení klubu ani fanoušci nepředpokládali.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha

Článek

I trenér Miloš Říha přiznal, že se jeho svěřenci dostali do krize. "Všechno se nám hroutí, celý průběh přípravy se zhroutil," řekl Říha novinářům po pondělním tréninku. Moc dobře si také uvědomuje, že může být ohrožena i jeho pozice. "Jistě, nikdo to nemáme jisté. Může to být další impulz. Přijde někdo nový a bude tomu dávat víc, že i hráči alespoň chviličku zkusí a před novým trenérem se budou chtít vytáhnout a ukázat," uvedl pardubický trenér.

Sám ale nic vzdát nehodlá a věří, že se Pardubice výsledkově i herně zvednou. "Neztrácím optimismus, chci zabojovat. Vím, že tohle mužstvo má natrénováno a umí pracovat dobře. Takovéhle poraženecké nálady nemám rád. Jestli se to ale stane, tak to bude nový impulz. Já na to ale nemyslím," podotkl Říha. Zlepšení by podle něj mělo přijít s návratem do zrekonstruované ČEZ Areny.

Předtím však Východočechy čekají ještě tři zápasy venku. "Myslím si, že na mužstvo je v zápasech venku větší tlak a že domácí zápasy před skvělým publikem nám pomohou k obratu. I když to nebude jednoduché, protože pardubické publikum bude žádat jen výhry," podotkl Říha. V současné situaci prý musejí být jeho svěřenci vděčni za každý získaný bod.

Do Ostravy bez řady zkušených hráčů

Nejbližší duel čeká Pardubice v úterý v Ostravě, kam dnes tým odjel bez trojice zkušených hráčů Petera Puchera, Dušana Andrašovského a Marka Posmyka, které nechal Říha odpočívat doma. Nebude hrát ani zraněný kapitán Miroslav Hlinka. Místo nich dostanou příležitost mladící, kteří se v přípravě podíleli na výhře v pohárovém Tipsport Cupu. "Rozhodli jsme se trošku pozměnit sestavu kvůli výkonnosti, vracíme tam všechny mladé hráče. Budeme hrát na dvě silné a dvě bojovné lajny," uvedl Říha.

Změny v sestavě udělal s asistentem Pavlem Rohlíkem i proto, že někteří starší hráči jej v úvodu sezóny zklamali. "Místo toho, aby hledali chyby sami u sebe, koukají se po druhých, co jak udělali nebo měli udělat. V současné situaci právě ti nejzkušenější nestrhávají ostatní, a to je možná jedna z příčin stavu, ve kterém nyní pardubické mužstvo je," podotkl.

Alibi, že se hokejisté možná soustředí na play-off, Říha nebere. "Jen aby se nesoustředili až na příští sezónu," řekl. V Pardubicích si totiž stále moc dobře pamatují ročník 2005/06, kdy jako úřadující mistři vůbec nepostoupili do play-off.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice