Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Liberec 2:3Nedorost zajistil Liberci výhru v prodloužení na ledě Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Liščák 1 : 0
29. Antoš 2 : 0
31. Procházka 2 : 1
56. Zíb 2 : 2
62. Nedorost 2 : 3

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem prohráli ve 14. extraligovém kole s Libercem 2:3 v prodloužení, když o výhře favorizovaných hostů rozhodl v 63. minutě Václav Nedorost. Tygři přitom dlouho prohrávali, vyrovnat a vynutit si prodloužení se jim podařilo až necelé čtyři minuty před koncem normální hrací doby.

Článek

V utkání brankářských dvojek, kdy ústeckého Přikryla nahradil Zikmund a ze zápasu se Zlínem zraněného Hniličku bývalý ústecký gólman Fikrt, měli v prvních momentech zápasu Liberečtí patrnou převahu. Za domácí se potom dvakrát po sobě významně prosadil z Vrchlabí hostující Pajič. Nejprve projel neohroženě přes půl hřiště a byl zastaven až faulem, chvíli nato mistrně zpracoval puk a poslal do jasné šance útočícího Evana, což si opět vyžádalo nedovolený zákrok hostí. Úvodní třetina však žádnou branku nepřinesla.

Na začátku druhého dějství otevřel skóre zápasu liberecký Procházka, když uklidil za Zikmundova záda přihrávku Pabišky. O pár minut později přišla na řadu první přesilovka Liberce, ve které si hosté sice vytvořili několik slibných šancí, ale na druhé straně ve vlastním oslabení srovnal po přihrávce Pajiče Liščák. Těsně po srovnání skóre přestřelil bránu Fikrta ústecký Mrázek. V polovině utkání využil přesilovku a strhl vedení na stranu domácích Antoš, když v brankovém prostoru tečoval Kloboučkovo nahození.

Třetí třetinu zahájil obrovskou šancí Pazourek, který protlačil puk mezi Fikrtovy betony, ale za brankovou čáru jej dorazit nestihl. Na druhé straně si před Zikmundem vytvořila obrovský tlak první liberecká formace. V polovině třetiny předvedli domácí ukázkově ubráněné oslabení, ve kterém se liberečtí nedostali ke střele. Ústečtí houževnatě bránili jednobrankové vedení a prosazovali se i do útoku.

V prodloužení rozhodl liberecký Nedorost

Šance na zvýšení vedení měli Martinec se Špirkem, Pazourek a znovu Špirko, ke kterému se dostal puk těsně před Fikrtem, ale ústecký útočník nebyl ideálně postaven. Velikou chybu ústeckých, kteří v oslabení nedostatečně svižně vystřídali po ztrátě hole Antoše, potrestal v 57. minutě vyrovnávací brankou Zíb. V posledních vteřinách základní hrací doby mohl poslat Novotný do samostatného nájezdu Liščáka, ale tomu se nepodařilo prudkou přihrávku zpracovat.

O dvoubodovém vítězství hostí nakonec rozhodl ve třetí minutě prodloužení po přihráve Čermáka Nedorost.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice