Hlavní obsah

Liberec - Sparta 2:3Liberec prohrál se Spartou a propásl šanci jít do čela

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Langhammer 0 : 1
12. Černošek 0 : 2
39. Vykoukal 0 : 3
47. Plodek 1 : 3
51. Vantuch 2 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce podlehli v domácím prostředí pražské Spartě 2:3 a při zaváhání Slavie v Karlových Varech propásli šanci jít do čela extraligy. Bílí Tygři poznali hořkost porážky po sedmi výhrách za sebou a teprve podruhé v sezóně vyšli bodově naprázdno. Úřadující mistr vedl již 3:0 a v závěrečném dějství tři body i přes nápor domácích uhájil.

Článek

Do branky Bílých Tygrů se po dvouzápasové pauze způsobené zraněním vrátila brankářská jednička Hnilička. Spartě vypadl ze sestavy nemocný Netík, druhý nejproduktivnější hráč týmu, a v sestavě se naopak objevil útočník Vondráček zapůjčený z prvoligového Hradce Králové.

Sparta začala před vyprodaným hledištěm aktivně, pokoušela se o střelbu a ve třetí minutě se dostal před Hniličku Ton, ale neuspěl. Na druhé straně kryl Duba betonem Čermákův pokus a z dorážky trefil Kašpařík opět jen ležícího sparťanského gólmana. Hosté se prosadili v páté minutě, kdy Dragoun na útočné modré čáře posunul puk do jízdy Langhammerovi, který zakončil nekompromisně pod horní tyč.

Vzápětí putoval na trestnou lavici liberecký Nedorost, ale fauloval hned i Sivek a při signalizované výhodě se ocitl sám před sparťanskou brankou Procházka, ale přestřelil. Pak se hrálo dlouho bez šancí, až v 12. minutě se po sólu dostal před Dubu Plodek, ovšem lépe zakončit nestihl. Zvýšila tak Sparta, když Černoškovo nahození Hnilička přes clonící hráče neviděl a puk zapadl k jeho pravé tyčce. Snížit mohli Víšek a Kašpařík, ale na spolehlivě chytajícího Dubu nevyzráli.

Do druhého dějství nastoupil v sestavě Pražanů i zkušený Zelenka a hned se probil před branku, ale i kvůli faulu Kočího zakončil těsně vedle. V 27. minutě nepřekonal Dubu Víšek a z protiútoku pálil do Hniličky Langhammer. V polovině utkání měli domácí početní výhodu po Sivkově faulu, ale nevydařila se jim.

Při dalším trestu pro Petra Nedvěda sice měli příležitosti Nedorost a Plodek, jenže první jmenovaný ztroskotal na Dubovi a druhý byl nepřesný. V závěru třetiny se nejdříve strhla potyčka před sparťanskou brankou a 18 sekund před přestávkou pojistili hosté svůj náskok. Vondráček našel od mantinelu najíždějícího Vykoukala, ten si položil Hniličku a zařídil Spartě větší klid do závěrečné části.

Liberec snížil, na víc se nezmohl 

Liberec se snažil duel zdramatizoval, na Dubu však dlouho nenacházel recept - ani při Sivkově třetím vyloučení v utkání. Až v 48. minutě našel Klimenta před brankou Plodka a ten zaznamenal již svou jedenáctou trefu v sezóně. Za tři minuty při Hanzlíkově pobytu za katrem po Čermákově šanci dostal puk za čáru Kašpařík, podařilo se mu to však až po odpískání.

Dvě vteřiny před koncem přesilovky ale už Liberečtí jásali. Žabkovu ránu odraženou od tyče dorazil ve skrumáži Vantuch. Sparta hrající už bez kanonýra Tona podnikala ojedinělé protiútoky, těsný náskok ale ubránila, když největší šance Kašpaříka a Čermáka kryl Duba.

Bílí Tygři Liberec - Sparta Praha 2:3 (0:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 48. Plodek (Klimenta), 52. Vantuch (Žabka) - 5. Langhammer (Dragoun), 13. Černošek (Hromas), 40. Vykoukal (Vondráček). Rozhodčí: Turčan - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Hnilička - Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Zíb, Holub, Kočí - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - Šachl, Pabiška, S. Procházka - Vantuch, Dušek, V. Novák. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Sparta: Duba - Vykoukal, Jerofejevs, Ptáček, J. Nedvěd, Jan Hanzlík, Černošek - Ton, P. Nedvěd, Štrba - Melichárek, Vaic, Sivek - Dragoun, Langhammer, Vondráček - Hromas, Havel, Podlešák - od 22. navíc Zelenka. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: