Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 2:1Zlín porazil Budějovice a teprve potřetí doma naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Balaštík 1 : 0
36. Barinka 2 : 0
43. Šimánek 2 : 1

ZLÍN

Hokejisté Zlína zdolali v nedělním utkání 17. kola extraligy České Budějovice 2:1 a teprve potřetí v sezóně doma naplno bodovali. K výhře pomohl i slovenský brankář Igor Murín, který se vrátil do sestavy po třízápasové pauze způsobené zraněním. Jihočeši prohráli páté z posledních šesti utkání.

Článek

Mountfield nastoupil v brance s Altrichtrem, který v roce 2004 pomohl Zlínu k titulu. Hned po několika vteřinách vyzkoušel Turkova náhradníka Zubíček, na druhé straně otestovali Murína Veselý a Mertl. Vedení se dočkali v páté minutě domácí, když po 23 vteřinách potrestal vyloučení Vydareného Balaštík.

Potom přečkali hráči týmu RI Okna oslabení a v 10. minutě mohl zvýšit opět Balaštík, ale zblízka Altrichtra nepřekonal. Potom hráli Zlínští dvakrát v početní výhodě, ale vážněji ohrozil českobudějovického gólmana jen Hamrlík od modré čáry. Hosté nevyužili na přelomu první a druhé třetiny Hamrlíkův trest a před polovinou utkání mohli v oslabení opět inkasovat. Balaštík ale mířil vedle a Leška nezpracoval v šanci puk.

V 37. minutě se Zlín dočkal druhé trefy a opět v početní převaze. Při Frolově pobytu na trestné lavici vyslal Hamrlík do nájezdu Barinku a slovenský útočník, jehož Zlín vzal na zkoušku z druholigového Kolína, si připsal první extraligovou trefu v sezoně. Na konci druhého dějství Jihočeši nevyužili 94 sekund trvající přesilovku pěti proti třem. Do branky puk sice dostali, ale sudí Mikula gól neuznal pro přihrávku rukou.

Ve 44. minutě už Mountfield snížil, když se před Murínem prosadil osamocený Šimánek. Potom pálil Toman, ale jihočeský nápor přerušilo vyloučení. Pojistit vedení mohl Andrašovský, ale neuspěl. Zlín se pak také ubránil v oslabení a při Vakově trestu mohli dát třetí gól Balán s Filipem Čechem. Dvě šance pak ještě nevyužil Balaštík, při budějovické power play mohl skórovat do prázdné branky Balán.

RI Okna Zlín - Mountfield České Budějovice 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Balaštík (Zubíček), 37. P. Barinka (Hamrlík) - 44. Šimánek (Vydarený). Rozhodčí: Mikula - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 5105.
Zlín: Murín (38.- 39. J. Čech) - Nosek, Zubíček, Hamrlík, Galvas, Vosátko, Lučka, Klouček, Ďurák - Balaštík, Leška, Andrašovský - P. Barinka, M. Čech, Kubiš - Ondráček, Balán, Záhorovský - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
České Budějovice: Altrichter - Toman, Frolo, Mucha, Vydarený, F. Novák, Macháček, Sičák - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Veselý, Vak, Kotrla - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice