Hlavní obsah

Weissmanna s Valou vytlačili z kádru vítkovičtí junioři

OSTRAVA

Zkušení hokejoví útočníci Erik Weissmann s Petrem Valou ztratili ve Vítkovicích místo v extraligové sestavě. Na jejich úkor se do mužstva protlačili talentovaní hráči z juniorky.

Článek

Neuspokojivé výkony devětadvacetiletého Weissmanna ani o rok mladšího Valy nezůstaly bez odezvy. Oba hokejisté museli přepustit místa v sestavě talentům z juniorky. "Trénují s námi normálně dále, ale momentálně pro ně zkrátka není místo. Jsou tady v současnosti prostě lepší hráči," řekl ČTK trenér Miroslav Fryčer.

Weissmann si naposledy extraligu zahrál minulé úterý proti Liberci, Vala je přehlížen od utkání na Slavii, kde Vítkovičtí před čtrnácti dny utržili výprask 0:7. Fryčer zariskoval se zařazením juniorů Petra Strapáče a Romana Szturce a možná až nad očekávání mu jeho tah vyšel. Szturc totiž mezi extraligové mantinely vtrhl impozantně; ve třech zápasech dvakrát skóroval.

"Myslím, že ti kluci ukázali, že dostali šanci po právu. Hrají dobře, dávají góly, dělají body. Jsem s nimi zatím spokojený, nevidím důvod, proč by neměli hrát dále," řekl Fryčer. Osmnáctiletý Szturc trumfl Valu za týden svého pobytu v extraligové kabině, zkušenější centr si totiž ve dvanácti vystoupeních připsal pouze jednu gólovou trefu.

Pozice Weismanna a Valy se nezměnila ani před pátečním zápasem v Kladně. Oba hráči budou zápas svých spoluhráčů sledovat na dálku. "Rozhodně to neznamená, že bych nad nimi zlomil hůl. Jak říkám, trénují s námi dále, musí se o místo poprat," dodal Fryčer.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice