Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ústí n. Labem 4:1České Budějovice splnily povinnost, porazily Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hudec 1 : 0
4. Gřegořek 2 : 0
8. Sailer 3 : 0
8. Pazourek 3 : 1
31. Gřegořek 4 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zapomněli na nepřesvědčivé období posledních šesti kol, kdy jen dvakrát bodovali, a přesvědčivě porazili nováčka z Ústí nad Labem 4:1. Jihočeši rozhodli o osudu utkání již během úvodních osmi minut, kdy si vypracovali náskok 3:0. Upevnili si tak třetí místo v tabulce a dotáhli se o bod za druhou Slavii a o dva za vedoucí Liberec.

Článek

Domácí vstoupili do utkání s šancemi Kůrky a Veselého, které brankář Přikryl ještě stačil zlikvidovat, ale na konci třetí minuty se prodrali dopředu Hübl s Hudcem a druhý jmenovaný přízemní střelou otevřel skóre. Za půl druhé minuty se střelecky prosadil obránce Gřegořek, jenž zavezl puk do útočného pásma a z levého kruhu propálil Přikryla.

Ve chvíli, kdy na trestné lavici seděli ústečtí Klimt s Haškem, přidal třetí gól bombou od modré Sailer. Hosté pokračovali ve čtyřech, přesto si dvojice Janků - Pazourek dovolila výlet do třetiny Budějovic, dokázala přelstít nedůslednou obranu Jihočechů a Pazourek zblízka překonal Turka. Poté domácí Brabenec nastřelil tyčku a skórovat mohl také ústecký kapitán Antoš, který ujel sám od modré, ale Turek vystihl jeho kličku.

Do druhého dějství šly oba celky jakoby pod dojmem rozhodnutého výsledku a předváděly fádní hokej bez jiskry a nápadu. Usínající diváky probudila teprve přesilovka domácích ve 32. minutě, kterou po dvaceti vteřinách zužitkoval svým druhým gólem střelou od modré obránce Gřegořek. Jedinou událostí do druhé přestávky bylo vyloučení budějovického Tomana.

V úvodu závěrečné třetiny putoval za katr Brabenec, ale hosté se v početní převaze před brankáře Turka vůbec nedostali. Oboustranně málo pohledný zápase se nadále odvíjel především ve středním pásmu. Domácí sice vytvořili zámek při vyloučení Zápotočného, ale ústeckou svatyni neohrozili, pouze si přihrávali do čtverce. Po faulu Špirka na Vaka hráli Jihočeši další přesilovku a tentokrát na Přikryla alespoň vystřelil Šimánek a následně i bek Toman.

V blízkosti ústecké střídačky poté došlo k potyčce několika hráčů, rozhodčí však nikoho nevyloučil. Čtyři minuty před sirénou si vypracoval ojedinělou šanci Brabenec, Přikryla však zblízka neprostřelil. Ve zbytečně nervózním závěru si zaboxovali Zápotočný s Kotrlou, pak ještě Toman vyzkoušel pozornost Přikryla, ale skóre se již nezměnilo.

Mountfield České Budějovice - Slovan Ústečtí Lvi 4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Hudec (V. Hübl), 5. Gřegořek (F. Novák), 8. Sailer (Sičák), 32. Gřegořek (V. Hübl) - 9. Pazourek (Janků). Rozhodčí: Kubeš - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5368.
České Budějovice: Turek - F. Novák, Gřegořek, Syčák, Frolo, Toman, Vydarený - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Květoň, Mertl, Hřebejk - Kotrla, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Ústí nad Labem: Přikryl - A. Novotný, Vágner, Zeman, Hořava, Houdek, Ficenc, Pojkar, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Klobouček, T. Martinec, Klimt - Šaffer, Špirko, Hašek - J. Heřman, A. Nedorost, F. Mrázek. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Reklama

Související témata: