Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:1Třinec po sedmi výhrách za sebou neuspěl, prohrál ve Zlíně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Kubiš 1 : 0
35. Balaštík 2 : 0
43. Květoň 2 : 1
45. Záhorovský 3 : 1

ZLÍN

Hokejisté Třince prohráli v zápase 19. extraligového kola ve Zlíně 1:3 a přerušili sérii sedmi výher za sebou. Podle statistik nejlepší extraligový gólman Martin Vojtek třikrát inkasoval a tým RI Okna tak oplatil Ocelářům vysokou porážku 2:8 z prvního vzájemného utkání v této sezóně.

Článek

Zlín nastoupil do zápasu s velkým odhodláním a již v první minutě pohrozil po úniku z křídla Barinka. Poté měl velkou šanci Michal Pšurný, který ve velké šanci minul před Vojtkem kotouč. V šesté minutě se Vojtek zaskvěl efektním zákrokem lapačkou po Mokrejšově střele. Domácí měli v úvodních minutách více ze hry.

Na konci sedmé minuty se Zlínu naskytla první početní výhoda v zápase, když hosté měli na ledě šest hráčů v poli. V přesilovce Vojtek odolal po střelách beků Hamrlíka a Noska. Zatímco přesilovku Zlín nevyužil, při hře pět na pět již skóroval. Kubiš překonal Vojtka a dostal domácí tým do vedení.

Třinec měl možnost přesilové hry po Ďurákově prohřešku, ale k vážnějšímu ohrožení Murínovy svatyně se nedostal. Domácí na rozdíl od předešlých zápasů hráli pozorně v defenzívě a třinečtí forvardi se nemohli dostat na dostřel branky Zlína. V 16. minutě se prodíral Korhoň, nicméně Vosátko ho hákovál. Oceláři nedokázali srovnat krok, navíc v oslabení nebezpečně pálil Balaštík po rychlé kombinaci s Leškou. Skóre do první sirény se již nezměnilo, hostům nepomohla ani další přesilovka při Kubišově vyloučení.

Byl to právě hříšník Kubiš, který mohl v úvodu druhé části zvýšit náskok Zlína, nicméně trefil tyčku. Domácí měli nadále převahu, hosté Murína příliš neprověřili. Ve 31. minutě ovšem měli ideální možnost k vyrovnání. Při Pácalově vyloučení domácí chybovali a do samostatného úniku se dostal Tomas, ale jeho bekhendový blafák Murín zneškodnil.

Domácí v závěru třetiny soupeře zamkli do obranné třetiny a před Vojtkem bylo pořádně horko. Zvýšení skóre se Zlín dočkal ve 36. minutě. Záhorovský poslal puk po mantinelu na Lešku, který ze své oblíbené parkety za bránou naservíroval kotouč Balaštíkovi. Domácí kanonýr se tváří v tvář třineckému brankáři nemýlil a zaznamenal svůj letošní devátý extraligový gól. Snížit mohl Tomík, ale jeho teč šla vedle. Ve 39. minutě předvedl parádní zákrok proti Balaštíkově prudké ráně Vojtek a uchránil svůj tým od třetí branky.

Ve závěrečném dějství vrátil hosty zpět do hry gólem mladík Květoň. Zlín však po deseti sekundách potrestal prohřešek Hampla, když střelu Galvase od modré čáry tečoval za Vojtkova záda Záhorovský. Aktivně hrající Zlín mohl vedení ještě zvýšit po šancích Barinky, Filipa Čecha a Lešky. Skóre se do závěrečné sirény se již nezměnilo a družina kouče Bokroše si připsala cenné tři body.

RI Okna Zlín - Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 10. Kubiš (Lučka), 36. Balaštík (Leška), 46. Záhorovský (Galvas) - 44. D. Květoň (Peterek). Rozhodčí: Minář - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 4134.
Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Lučka, Klouček, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - P. Barinka, F. Čech, Kubiš - Mokrejš, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, M. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Švarný, Andersons - Tomík, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň, Zálešák, Tomas - od 21. navíc Hampl, od 41. Steber. Trenéři Marek, Juřík a A. Mach.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice