Hlavní obsah

Vladimír Růžička mladší: Táta mě drží při zemi

PRAHA

Minulou sezónu se v kádru prvního týmu Slavie spíše rozkoukával. Snažil se naučit co nejvíc od těch, kteří již v hokeji něco dokázali. Letošní rok už ale Vladimír Růžička mladší hraje v týmu Slavie podstatnou roli. Coby centr čtvrté formace má na křídlech Doležala a raubíře Dudu. A rozhodně není do počtu! V pátečním zápase proti Litvínovu byl u dvou branek Pražanů. „Každý gól nebo nahrávka mě potěší,“ přiznává syn slavného otce.

Foto: www.hc-slavia.cz (Tomáš Kulhánek)

Vladimír Růžička mladší

Článek

Vláďo, Litvínov jste deklasovali 7:1, dvě třetiny to přitom vypadalo na poměrně vyrovnaný zápas. Čím si vysvětlujete, že jste tak skvěle zvládli závěrečnou část hry?

Litvínov hrál dvě třetiny výborný hokej. Třetí třetinu jsme ale pořádně zabrali a napadalo tam pět gólů. Máme čtyři vyrovnané lajny, každý chce dát gól. Je ale jasné, že v každém domácím zápase tolik branek padat nebude.

Více než polovinu gólů jste vstřelili po dorážkách. Brankáře Petra Fraňka dobře znáte z loňského působení ve Slavie, nabádali vás proto trenéři k důslednému dohrávání situací?

Fráňa je určitě výborný brankář, ale víme, že hodně puků vyráží. Proto jsme se snažili tlačit před bránu. Díky tomu jsem vstřelil gól i já.

Po parádní individuální akci jste navíc připravil branku pro Jiřího Doležala. Takto povedený moment hodně potěší, že?

Už od začátku jsem věděl, že mu budu nahrávat. Sám na sobě cítím, že s odehranými zápasy roste i má forma.

Sledujete své osobní statistiky?

Nebudu říkat, že je nesleduji. Trošku ano. Až tolik času ale na ledě nestrávím, o to víc mě gól nebo pěkná nahrávka potěší. Jelikož je to moje první sezóna v áčku, body jsou takovou nadstavbou. Moc se jich ode mě letos nečeká, ale zaplaťpánbůh, že mi to zatím jde.

Říkáte, že je to vaše první sezóna v áčku. Loňský ročník tedy nepočítáte?

To jsem tady spíš jenom seděl a koukal kolem na ty skvělé hráče. To dělám samozřejmě i teď, ale už si i více zahraji.

Pochválí vás doma otec a trenér v jedné osobě za páteční výkon?

Táta mě spíš drží při zemi. Spíš mi bude vytýkat chyby, kterých jsem se dopustil. Nějakou větší oslavu určitě nečekám. A asi se jí ještě hodně dlouho nedočkám.

To vás spíše pochválí maminka, že?

To je jasný... Ta mě chválí vždycky.

Jak často doma probíráte vaše výkony?

Furt! Cestou v autě, i doma se s mamkou bavíme o hokeji. Ale že bychom žili jen hokejem, to zase také ne. Hlavně probíráme mé chyby.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice