Hlavní obsah

Třinec - Vítkovice 2:6Třinec poprvé v sezóně doma nebodoval, Vítkovicím podlehl 2:6

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Peterek 1 : 0
13. Ovčačík 1 : 1
19. Štefanka 2 : 1
23. Burger 2 : 2
33. Šimíček 2 : 3
43. Ujčík 2 : 4
53. Krenželok 2 : 5
55. Burger 2 : 6

TŘINEC

Hokejisté Třince v derby proti Vítkovicím dvakrát vedli, ale nakonec museli spolknout těžkou porážku 2:6. Ocelářům vyšel jenom začátek, od druhé části už měl více ze hry soupeř a převahu vyjádřil i pěti brankami v řadě. Dva góly dal útočník Jiří Burger. Oceláři poprvé v sezóně doma vyšli bodově naprázdno.

Článek

Než se hosté nadáli, už ztráceli gól. Třinec rozvinul v úvodu velký tlak, Prusek kaskadérsky zneškodnil Zálešákův příklep, ale na Peterkův švih do horního růžku nemohl mít nárok. Adaptace trvala Vítkovicím deset minut, ale když přivykli výbornému bruslení soupeře, začali přebírat kontrolu.

Na nohy Fryčerův tým postavila krátká přesilovka pět na tři. Oceláři v ní chvíli bránili jen ve dvou, když Kroupa dostal pukem do kotníku, hosté však z ostřelování Vojtka nevytěžili nic. Iniciativa hostům zůstala a Ovčačík přece po chybě třinecké defenzívy nedal zblízka Vojtkovi šanci umístěnou ranou na vyrážečku. Hned z další akce mohl Petr Hubáček stav i obrátit, ale dostal se do těsné blízkosti Vojtka na to, aby jeho bekhendový manévr mohl být úspěšný.

Prusek se obořil na rozhodčího Husičku

Domácí zpátky uchopili skóre v přesilovce pět na tři; Štefanka nejprve trefil horní tyčku, ale pak ještě ve strkanici před brankou dotlačil kotouč za brankovou čáru. Hlavně gólman Prusek se zle obořil na sudího Husičku, ale hosté si neuznání gólu ani kontrolu u videa nevymodlili.

Z přesilovek se nakonec vyklubala silná zbraň Vítkovic, které jimi ve druhém dějství přetočily vývoj. Výhodu dvou hráčů zužitkoval dělovkou Burger a klasickou převahu proměnil ve vedení Šimíček, který před Vojtkem změnil směr Trnkova nahození. I mezitím byli hosté lepší. Třinec vypadl z úvodního tempa a stále hůře vypadaly i jeho přesilovky. V útočném pásmu se prosazoval obtížně, a když se v 38. minutě prodral před Pruska Skořepa, promrhal šanci nepřesnou střelou.

Ještě na startu třetí části se zdálo, že domácí zopakují zahajovací tlak. V rozletu je však zastavil Ujčík, který si v brejku ukázkově vyměnil puk s Krenželokem a do vyšachované obrany zpečetil vítězství. Domácí ještě deset minut neúčinně dřeli, pátý gól z Krenželkovy hokejky však definitivně demoralizoval jejich šiky. Nekoncentrovaného soupeře ještě jednou pokořil Burger a podtrhl tak nejvýraznější výhru Vítkovic na cizím ledě.

Oceláři Třinec - Vítkovice Steel 2:6 (2:1, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 3. Peterek (D. Květoň), 20. Štefanka (Skořepa) - 14. Ovčačík (Šimíček), 24. Burger (Trnka), 34. Šimíček (Trnka), 44. Ujčík (Krenželok), 54. Krenželok (Šimíček), 56. Burger (Gulaši). Rozhodčí: Husička - Lederer, Tošenovjan. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:2. Diváci: 3526.
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Kroupa, Andersons (42. Výtisk) - Tomas (34. Steber), Štefanka, Kolusz (42. Hampl) - D. Květoň, Peterek, Skořepa - Tomík, Zálešák, Korhoň. Trenéři: Marek, Juřík a A. Mach.
Vítkovice: Prusek - Ovčačík, Trnka, Jurečka, Gulaši, Suchý, Heš - Ujčík, Šimíček, Krenželok - R. Hubáček, Burger, P. Hubáček - Tomášek, R. Hruška (56. Strapáč), Köhler. Trenéři: Fryčer, Daneček a Bolek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice