Hlavní obsah

Slavia - Zlín 3:2Slavia otočila zápas se Zlínem a zvítězila 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Andrašovský 0 : 1
43. Hruška 1 : 1
52. Sup 2 : 1
54. Červenka 3 : 1
59. Mokrejš 3 : 2

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie porazili ve 22. kole extraligy Zlín 3:2 a slavili výhru i v desátém domácím utkání v této sezóně. Tým RI Okna naopak prohrál sedmý zápas venku za sebou, a přestože po dvou třetinách vedl 1:0, porážku 2:7 z prvního měření sil v ročníku soupeři nedokázal oplatit.

Článek

Zlín vsadil od úvodních vteřin jako obvykle na obranu a snažil se zahušťovat střední pásmo. Prvním náznakem šance byl Beránkův únik podél hrazení, domácí útočník na jeho konci zkoušel štěstí střelou mezi Bieglovy betony, ale neuspěl, stejně jako po chvíli na druhé straně Roman Pšurný s nadějnou dorážkou.

Favorizovaná Slavia jen těžko hledala cestu do šancí, v 10. minutě však tečoval Hlavačkovu ránu od modré čáry Micka a jen pohotový Biegl zachránil hosty od pohromy. Vzápětí protáhl Svobodu pěknou ránou od modré čáry Andrašovský, v 15. minutě měl gól na holi Kubiš, ale ani strážce domácí svatyně si nezadal se svým bezchybným protějškem. Poté přišla největší šance dosavadního průběhu duelu; po souhře dua Beránek - Tomica však netrefil kapitán Slavie puk a místo do poloodkryté branky zamířil pouze mimo.

Druhá dvacetiminutovka navázala obrazem hry na tu první. Krátce po jejím zahájení předložil Červenka od hrazení skvěle načasovanou přihrávku Vondrkovi, ten však stihl usměrnit puk před Bieglem pouze těsně vedle jeho levé tyče. Ve 26. minutě hasil chybu Pražanů při Balaštíkově dobře mířené ráně parádním semaforem Svoboda.

V polovině utkání odehrála Slavia vynikajícím způsobem oslabení, během něhož se dokázal protáhnout podél mantinelu do šance Beránek, Biegla však střelou z úhlu nezaskočil, a tak šli do vedení překvapivě hosté. Při jejich další přesilovce našel Andrašovský zpoza Svobodovy branky volného Andrašovského, jenž zamířil přesně.

Do třetí části vstoupila Slavia oproti předchozímu průběhu mnohem aktivněji, soustavným tlakem přimáčkla Zlín před jeho svatyni a vytvářela si šance. Na začátku 44. minuty potrestal Rachůnkův faul s následným vyloučením již po 17 vteřinách Hruška a bylo vyrovnáno.

Slavii narostla křídla: Hlavačka sice nedokázal nasměrovat svou dorážku mezi tyče, Hruška ani nadvakrát nezvládl přelstít výborného Biegla, ale v 53. minutě už se díky pohotovému bekhendu radoval Sup. Pojistku přidal opět bekhendem Červenka, Zlín se po oddechovém času a hře bez brankáře dočkal už je snížení v poslední minutě.

Slavia Praha - RI Okna Zlín 3:2 (0:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 44. D. Hruška (Bednář), 53. Sup (Vondrka), 55. Červenka (Kadlec) - 37. Andrašovský (Rachůnek), 60. Mokrejš (Galvas). Rozhodčí: Reichert (Něm.) - Pešek, Šátava. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:2. Diváci: 5522.
Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Vašíček, Hlavačka, Kolařík, Sloboda, Žižka, Němeček, Drtina - D. Hruška, Beránek, Tomica - Micka, Rataj, Sup - Bednář, Červenka, Vondrka - Duda, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Zlín: Biegl - Hamrlík, L. Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Okál, Rachůnek, Andrašovský - Mokrejš, M. Čech, Kubiš - M. Pšurný, F. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice