Hlavní obsah

Gardoň: Něco už nás musí z toho srabu nakopnout

Hokejisté Kladna ve středu porazili na vlastním ledě Litvínov a doufají, že je výhra 5:3 odrazí k lepším výkonům v extralize. Na třech brankách se podílel útočník Radek Gardoň, patřící ke starší generaci hráčů a lídrům týmu. V rozhovoru s novináři po zápase vykládal o křečovitosti spoluhráčů, rozsáhlé marodce, nebo těžké sérii zápasů venku.

Článek

Kladno vyhrálo nad Litvínovem, mohly by konečně následovat lepší výsledky?

To vítězství je důležité, je lepší vyhrát 4:3 nebo 5:4, než velkým rozdílem. Už minule jsme se zvedli, když jsme doma vyhráli. Jenže pak jsme vyjeli ven a zase předvedli špatný výkon.

Bylo to vítězství jednodušší v tom, že Litvínov letos venku nevyhrává?

Doma hrají agresivně, předvádějí trochu jiný hokej. Teď se jim nedařilo, ale my musíme hrát zápas od zápasu bez ohledu na soupeře.

Byl jste u první tří branek, byl to váš nejlepší zápas sezóny?

Určitě. Většinou jsem u tří gólů, které dostaneme (směje se), tentokrát to bylo obráceně. Samozřejmě mě to těší, i ta hra vypadala docela dobře.

V závěru hrajete často dost nervózně, čím to je?

Chybí nám sebedůvěra. Jak padne gól, tak to na nás trochu padne a bojíme se o výsledek. Na střídačce si pořád říkáme, jen ať se neudělá chyba, pak jdou hráči na led a bojí se cokoli udělat. A pak se taky většinou nějaká chyba stane.

Co je třeba k tomu, aby se vám dařilo i nadále?

Jsme ve srabu a musíme se z toho rychle dostat, něco nás musí nakopnout. Nevím, co to bude. Máme teď čtyři zápasy venku, tak zkusíme urvat nějaké body.

Venku vás čekají hned čtyři zápasy za sebou...

Je to hodně nepříjemné, čekají nás soupeři, kterým se daří. Budeme muset hrát hlavně dobře odzadu. Navíc teď máme celou jednu řadu zraněnou. Uděláme maximum pro získání bodů, každý bod je teď pro nás zlatý.

Kladno má řadu zraněných hráčů, musí vám ubývat síly.

Teď se hraje vlastně obden, takže nějaké síly nás to stojí. Ale na to nemůžeme moc myslet, musíme se připravit na každý další zápas.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články