Hlavní obsah

Znojmo - Karlovy Vary 2:4Karlovy Vary ukončily úspěšnou znojemskou domácí sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kucharczyk 1 : 0
15. Hluchý 1 : 1
30. O. Němec 1 : 2
31. Procházka 2 : 2
49. Pech 2 : 3
59. Procházka 2 : 4

ZNOJMO

Hokejisté Znojma po nevydařené závěrečné třetině prohráli ve 25. extraligovém kole s Karlovými Vary 2:4 a po šesti zápasech na domácím ledě vyšli poprvé zcela bez bodového zisku. Předcházející duel přitom se Spartou prohráli po samostatných nájezdech. O nedělním úspěchu rozhodly Karlovy Vary větším důrazem v koncovce, jejich vítězství pečetil při power play domácího týmu dvanáct sekund před koncem Milan Procházka.

Článek

Orlům se přitom vydařil vstup do utkání. Už po šesti minutách se podařilo Kucharczykovi, jenž nahradil na pravém křídle prvního znojemského útoku Erata, protlačit kotouč do sítě. O dvě minuty později mohl náskok Znojma opět zvýšit Kucharczyk, jeho pokus o blafák ale po Dopitově přesné přihrávce vystihl brankář Mensator.

Po obdržené brance hosté přidali na důrazu, vyrovnat se podařilo v 16. minutě Hluchému, jenž rovněž protlačil kotouč pod brankářem Trvajem. Branku ale definitivně uznal rozhodčí Pešina až po kontrole s kolegou u videa.

Nebezpečnou zbraní Karlových Varů byly protiútoky

Hokejisté Karlových Varů hrozili zejména rychlými protiútoky. Po půlhodině hry se jeden z brejků podařilo dotáhnout až ke vstřelení gólu Němcovi. Obránce Dobroň ale napomohl Znojmu zbytečným vyloučením k rychlému vyrovnání. Po pouhých dvanácti sekundách přesilovky tečoval Bičánkovu střelu od modré čáry za záda brankáře Mensatora Radek Procházka.

V závěrečné třetině sice Znojmo vsadilo na nátlakovou hru, v koncovce se ale nedokázalo prosadit. Hosté čekali chytře na svou příležitost a při vyloučení Pláška využil přesilovou hru Pech, jenž Trvaje překonal střelou k tyči. V závěru už Znojmo dohrávalo v křeči a místo vyrovnání inkasovalo čtvrtý gól, když riskovalo bez brankáře.

Znojemští Orli - Energie Karlovy Vary 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Kucharczyk (Selingr), 32. R. Procházka (Bičánek) - 16. Hluchý (Milan Procházka), 31. Němec (A. Padělek), 50. Pech (Grof), 60. Milan Procházka (Pech). Rozhodčí: Pešina - Guth, Rittich. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 2611.
Znojmo: Trvaj - Všetečka, Jareš, Švrček, Bičánek, Kotaška, Chvátal, Mudroch - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Svoboda, R. Procházka, Demel - M. Růžička, Haman, Plášek. Od 41. min. navíc Beroun. Trenéři: V. Sýkora a Hynek.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Grof, Duben, Jiří Hanzlík, Prošek, Němec, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Hluchý - Bahenský, A. Padělek, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice