Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č.Budějovice 0:2České Budějovice vyhrály v K. Varech 2:0, Chábera neinkasoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Sailer 0 : 1
58. Šimánek 0 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve 26. extraligovém kole na ledě Karlových Varů 2:0 a ukončili tak sérii čtyř výher Energie za sebou. Čisté konto při svém premiérovém startu v letošní sezóně udržel brankář Jan Chábera a i díky němu si hráči Mountfieldu připsali čtvrtý tříbodový zisk po sobě.

Článek

Jihočeši v Karlových Varech poslali do branky poprvé v sezóně Cháberu, náhradník jedničky Turka však v úvodu zápasu moc práce neměl. České Budějovice totiž svou aktivitou zcela eliminovaly tradiční zahajovací tlak domácích a činit se spíše musel Cháberův protějšek Mensator. Největší šanci Hudce v přesilové hře však ve čtvrté minutě zlikvidoval. Energie se na dostřel branky soupeře dostala až ve své početní výhodě, s tečovanou střelou Dobroně si však Chábera poradil a nepřekvapil ho ani pokus Melenovského.

Ve 14. minutě se na branku Mountfieldu řítil osamocený Skuhravý a po opakovaném pokusu i zvedl ruce nad hlavu na znamení radosti, rozhodčí Rejthar však nechal ve hře pokračovat a na video se nepodíval ani při přerušené hře. Když Chábera zlikvidoval i závar v 18. minutě, vydržel bezbrankový stav až do konce první třetiny. I po přestávce poté pokračoval vyrovnaný boj, ve kterém však měli hosté mírně navrch.

Spalovačem šancí byl zejména Brabenec, který nedokázal překonat Mensatora ve 34. minutě a ani o pár vteřin později při početní výhodě, kdy netrefil ideálně puk. Největší šanci otevřít skóre měl ale Bolf, jehož střela skončila jen na pravé tyčce karlovarské branky. Na druhé straně poté zahrozil Kuběna, ale když ani on gól nedal, bylo jasné, že gólové hody z prvního vzájemného zápasu těchto soupeřů se nebudou opakovat.

Čekání na úvodní branku pokračovalo i po druhé přestávce. Pohnout stavem skóre mohl Brabenec, ale svou další příležitost opět neproměnil. Štěstí chybělo i karlovarskému Dubnovi, jenž od modré trefil jen horní tyč. Když poté neuspěli ani Padělek a Kumstát, udeřily České Budějovice. Bezprostředně po buly prostřelil Mensatora kapitán Sailer. Domácí se poté tlačili do útoku; Pech, Grof ani Padělek však vyrovnat nedokázali. V 59. minutě se trenéři Energie rozhodli zariskovat s hrou bez brankáře, ale po osmi vteřinách naopak inkasovali. Gólu se dočkal Brabenec.

Energie Karlovy Vary - Mountfield České Budějovice 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 49. Sailer (Šimánek), 59. Brabenec (M. Hudec). Rozhodčí: Rejthar - Pouzar, Bádal. Vyloučení: 7:4. Bez využití. Diváci: 3400.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Řezníček, Grof, Duben, Jiří Hanzlík, Prošek, Němec, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Hluchý - Bahenský, A. Padělek, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
České Budějovice: Chábera - Sičák, Frolo, Toman, Gřegořek, F. Novák, Vydarený, Bolf - Kůrka, V. Hübl, Veselý - M. Hudec, Brabenec, Mertl - Sailer, Šimánek, Hřebejk - L. Květoň, Vak, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice