Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 4:3Vlasákův nájezd zajistil Plzni výhru nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Fabuš 1 : 0
17. Divíšek 2 : 0
21. Netík 2 : 1
41. Melichárek 2 : 2
52. Nedvěd 2 : 3
54. Ludvík 3 : 3
65. Vlasák 4 : 3

PLZEŇ.

Lasselsberger Plzeň porazil Spartu Praha 4:3 po samostatných nájezdech. Západočeši sice po první třetině vedli 2:0, hosté ovšem postupně utkání dokonale otočili. Domácí Ludvík však stihl necelých šest minut před koncem normální hrací doby srovnat a již devátý zápas letošní sezóny tak na plzeňském ledě došel až do nastavení. To však nerozhodlo - vítěze určily až samostatné nájezdy. Za domácí uspěli Fabuš s Vlasákem, za hosty jen Netík, což přisoudilo Lasselsbergeru bod navíc a ještě prodloužení devítizápasové bodové šňůry.

Článek

Ve viditelné pohodě hrající domácí se záhy dostali do vedení. Benákovu tvrdou střelu totiž sparťanský gólman Altrichter dokázal pouze ztlumit a Fabuš pohodlně skóroval do opuštěné branky. Hosté se do obranného pásma Plzně dostali až během dvojnásobné početní výhody. Málek však vyrazil táhlou střelu Petra Nedvěda a naopak po návratu Matějovského z trestné lavice Důras ještě v oslabení tečí jen těsně minul Altrichterovu branku.

Za chvíli se až před strážce sparťanské svatyně proháčkoval Vlasák, přesně zakončit však nedokázal. Druhé branky se aktivnější domácí dočkali při přesilové hře v závěru první třetiny, kdy Vlasákovu pohotovu příhru zpoza branky poslal na brankovišti stojící Divíšek do sítě.

Do prostřední části vstoupili lépe hosté a po chybě domácí defenzívy přihrál Sivek z rohu kluziště před branku Netíkovi, který pod tlakem dokázal tečovat puk za záda Málka. Poté chyboval při početní výhodě Sparty na modré čáře Jaroslav Nedvěd a do přečíslení vyrazila dvojice Vampola, Důras. Druhý jmenovaný ale v zakončení ztroskotal na hbitém Altrichterovi. Hosté výrazně zlepšili pohyb a jejich rychlí útočníci častěji než v první třetině zaměstnávali domácí obránce.

V nájezdech rozhodl Vlasák

V polovině utkání se do úniku dostával rychlonohý Ton, důrazný Dresler mu však zabránil přesně zakončit. Málek musel zasahovat až proti nebezpečné střele Langhammera, který prověřil gólmana Plzně při vlastním oslabení. V poslední minutě druhé dvacetiminutovky ještě Málek se štěstím vyrazil Vykoukalovu prudkou přesilovkovou střelu.

Nástup do třetí části vyšel hostům, kteří přeskupili složení útočných trojic, a těsně po uplynutí přesilovky Ton dokonale přesně načasoval přihrávku Melichárkovi, jenž zblízka přehodil Málka. Z vyrovnání viditelně otřesení domácí se poté dostali pod tlak a v ofenzívě zahrozili až Vampolovou svižnou střelou z křídla při početní výhodě.

Hostům se však povedlo utkání dokonale obrátit. Netíkovo nahození totiž Málek nepokryl a na brankovišti se prosadil důrazný Jaroslav Nedvěd. O dvě minuty později ale hosté právě při vyloučení sparťanského beka srovnali. V první šanci ještě Ludvíka skvěle vychytal Altrichter, za chvíli ale Divíšek vydoloval na brankovišti kotouč opět pro Ludvíka a ten přehodil bezmocně ležícího gólmana hostů.

Utkání tedy dospělo do prodloužení, v němž se v největší příležitosti po ideální přihrávce Dreslera nepovedlo Kracíkovi dostatečně zvednout kotouč. Následující nájezdy zvládli v poměru 2:1 lépe domácí, když ten vítězný proměnil specialista této dovednostní disciplíny Vlasák.

Lasselsberger Plzeň - Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Fabuš (Benák), 18. Divíšek (Vlasák), 55. Ludvík (Divíšek), rozhodující nájezd Vlasák - 22. Netík (Sivek), 42. Melichárek (P. Ton), 53. J. Nedvěd (Netík). Rozhodčí: Homola - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 7:10. Využití: 2:0. Diváci: 7385.
Plzeň: Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, L. Martinec, Cartelli, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.
Sparta Praha: Altrichter - Černošek, Jerofejevs, Vykoukal, Cunik, J. Nedvěd, Jan Hanzlík, Tabaček - Netík, P. Nedvěd, Melichárek - P. Ton, Langhammer, Štrba - Zelenka, Sivek, Hromas - Mrňa, Vaic, Podlešák. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice