Hlavní obsah

Zlín - Sparta 2:3Sparta oplatila Zlínu porážku z domácího ledu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Nedvěd 0 : 1
31. Sivek 0 : 2
38. Balaštík 1 : 2
42. Barinka 2 : 2
47. Vaic 2 : 3

ZLÍN

Hokejisté pražské Sparty vyhráli v utkání 27. kola extraligy na ledě Zlína 3:2 a dokázali bodovat na ledě soupeře posedmé za sebou. Úřadující mistr tak oplatil soupeři úterní porážku z domácího ledu z předehrávky 40. kola. V duelu plném emocí a vypjatých situací bylo udělováno celkem 28 dvouminutových trestů na obou stranách a dva vyšší tresty na straně pražského celku.

Článek

Zatímco trenéru Bokrošovi scházel pouze kapitán Okál, úřadující mistr se na Moravě se musel obejít bez kvarteta marodů. Kouči Výbornému chyběli Duba, Štefl, Ptáček a Dragoun. Na začátku úvodní třetiny vystrašil zlínského gólmana Biegla obránce Tabaček, puk ale skončil mimo branku.

Zlínští se osmělili a ve velké šanci se po nahrávce Martina Čecha ocitl junior Ondráček. Jeho střela však skončila v Altrichtrově lapačce. Na začátku páté minuty při signalizovaném vyloučení Netíka se dostal k odraženému puku Martin Čech, nicméně sparťanský gólman střelecký pokus kryl. Úvodní přesilovka Zlína nevyšla, k vážnějšímu ohrožení sparťanské branky se nedostali.

Poté hru v první třetině poznamenala častá vyloučená a prakticky až do konce třetiny se nehrálo v plném počtu hráčů na obou stranách. Hosté měli v deváté minutě celkem 26 sekund početní výhodu pět na tři. Hned o minutu později se zaskvěl Altrichter, který vsedě zneškodnil příležitost Lešky při hře čtyři na tři.

Zlín vzápětí nevyužil krátkou početní výhodu dvou hráčů v poli, obránce Hamrlík trefil jen jednoho z bránících beků. Do přečíslení se řítili Ondráček a Filip Čech, ale jejich kombinace byla v rozhodující chvíli nepřesná. Sparta šla přece jen do vedení na začátku 19. minuty, když využila prohřešek Zubíčka. Střela Jaroslava Nedvěda změnila směr a skončila až v Bieglově síti. Hosté mohli ještě do první sirény jednobrankový náskok zvýšit, ale rychlý brejk dvojice Petr Ton, Štrba zneškodnil zlínský brankář.

Tempo zápasu neopadlo ani po přestávce. Během vyloučení Kloučka se málem prosadil Netík, na druhé straně Altrichter vychytal Lešku. Centr elitní lajny se po vtipné Záhorovského pasu ocitl ve 25. minutě sám před bránou, ale blafák do forhendu nedotáhl do konce. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a bylo se na co dívat. Ve 27. minutě se radoval Petr Nedvěd, ale jeho trefa nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

Sparta si vše vynahradila za pár minut. Po sérii vyloučení domácích Galvase s Martinem Čechem a hostujícího Tabačka měl úřadující mistr výhodu hry ve dvojnásobné početní výhodě. Po sérii několika rychlých přihrávek ji v čase 31:18 využil Sivek, který rychlým blafákem překonal bezmocného Biegla. Sparta byla v této fázi zápasu lepší a mohla zvýšit. Jenže šance Štrby a Tona zpacifikoval Biegl a ani další Tonův elegantní průnik gólem v jeho síti neskončil.

Domácí ovšem reagovali nejlepším možným způsobem. Balánova střela z bezprostřední blízkosti sice skončila na vyrážečce Altrichtra, ale ve 39. minutě zaplněný zlínský stadion explodoval radostí. Leška potáhl kotouč za branku a našel trestuhodně volného Balaštíka, jenž svým šestnáctým gólem v sezoně snížil na 1:2. Vyrovnat mohl opět Balán, ale po závaru před Altrichtrem minul prázdnou klec.

Do závěrečné části vlétli domácí jako uragán a hned na začátku 43. minuty zásluhou Barinky vyrovnali. Zlín poté přečkal bez újmy na zdraví vyloučení Galvase, nicméně při následném prohřešku Balána inkasovali. Střela Vaice proklouzla Bieglovi nad pravým betonem do zlínské sítě. Zlín se mohl ještě vrátit do utkání při přesilovce, nicméně po čtrnácti sekundách podrazil Hamrlík jednoho ze sparťanských hráčů a bylo po výhodě. Sparta mohla jít do dvoubrankového vedení, nicméně nájezd Langhammera rozhodčí po konzultaci s videorozhodčím neuznal. V nervózním závěru zápasu plném emocí a vypjatých chvil domácím nepomohla ani závěrečná power play.

RI Okna Zlín - Sparta Praha 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 39. Balaštík (Leška), 43. Barinka - 19. J. Nedvěd (P. Nedvěd), 32. Sivek (Vaic), 48. Vaic (Vykoukal). Rozhodčí: Polák - Michal Čech, Dřínovský. Vyloučení: 17:11, navíc Vykoukal 10 min, Hromas (oba Sparta) do konce utkání. Využití: 0:3. Diváci: 4762.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Klouček, Zubíček, Vosátko, Lučka, Nosek, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - Ondráček, Martin Čech, Rachůnek - Barinka, Mokrejš, Andrašovský - Kubiš, Balán, F. Čech. Trenéři Bokroš a Stuchlík.
Sparta Praha: Altrichter - Černošek, Jerofejevs, J. Nedvěd, Jan Hanzlík, Vykoukal, Tabaček, Cunik - Vaic, P. Nedvěd, Hromas - Ton, Langhammer, Štrba - Netík, Sivek, Melichárek - Zelenka, Podlešák, Mrňa. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

Související témata: