Hlavní obsah

Na hokejovou extraligu chodí stále víc lidí

PRAHA

Rostoucí návštěvností se může chlubit hokejová extraliga, která se přehoupla do druhé poloviny základní části. Divácký průměr na zápas (4713) v ní o více než tři stovky převyšuje minulou sezónu. Výrazně tuto situaci ovlivňuje publikum v Pardubicích, které se konečně dočkalo po rekonstrukci haly domácích zápasů a přes trápení místního týmu na každý přijde přes osm tisíc lidí.

Článek

Už několikrát bylo vyprodáno, podobně jako v Liberci nebo Českých Budějovicích, solidní zájem diváků letos provází i oba pražské kluby. „Z větších návštěv mají radost především kluboví pokladníci, ale já vidím pozitivum především ve stabilizovaných výkonech mužstev ze špičky tabulky. Hlavně na Slavii se mi líbí, jak na svém užším kluzišti hraje atraktivní hokej plný střetů se snahou tlačit se před branku a jít do zakončení,“ líčí reprezentační kouč Alois Hadamczik, jehož nepřekvapuje ani úspěšnost Budějovic a Liberce.

Trojice už uniká

Tabulka se začíná trhat. „Trio nejlepších se odpoutává i proto, že mužstva na dalších příčkách trápí značně nevyrovnaná hra, ať už je to Plzeň nebo Sparta, kolísá i karlovarská forma. To je bohužel negativní věc, stabilních výkonů je v extralize moc málo,“ lituje Hadamczik.

Když se podíváme v pořadí ještě níž, objevíme týmy se značnými problémy. „Překvapila mě velikost trápení Pardubic, čekal jsem, že se rychleji zvednou. Uvidíme, co tam provedou noví trenéři. Velká krize teď sužuje Třinec, taky už sáhli k personálním změnám,“ uvažuje Hadamczik, jenž ale čeká boj o play-off do poslední chvíle.

Dva týmy u dna

Kandidáty na poslední místo, znamenající baráž o extraligu s vítězem první ligy, se zdají Kladno a nováček z Ústí nad Labem, který porážkou 0:11 ve Varech vyrovnal nejtěžší debakl v samostatné české lize. Ten patřil od prosince 1993 Pardubicím, které podlehly Spartě 2:13. „Mezi Kladnem a Ústím se to zřejmě rozhodne, i když mě překvapuje, že v Kladně zase všichni čekají, jestli je spasí Patera s Procházkou,“ připouští trenér národního týmu.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice