Hlavní obsah

Hokejisté Slavie potvrdili v Ústí roli favorita, Sparta se dočkala domácí výhry

PRAHA

Hokejisté pražské Sparty si v rámci 28. kola O2 extraligy poradili s Litvínovem, který se v tomto roce z výhry na ledě soupeře znovu neradoval. Slavia si pohrála s domácími hokejisty z Ústí nad Labem, na jehož ledě zvítězila 5:1. Kladno vyhrálo nad Zlínem a odskočilo Ústí o tři body. Mountfield zvítězil nad Plzní 6:2. Znojmo otočilo domácí duel proti Pardubicím a napravilo výpadky z posledních dvou zápasů. Karlovy Vary doma těsně podlehli Třinci 1:2.

Článek

Slavia Praha potvrdila roli favorita a z ledu extraligového nováčka z Ústí nad Labem si odvezla tři body. Skóre zápasu otevřel střelou do horní části branky syn trenéra hostí Vladimír Růžička. O dva góly odskočili hosté Lvům ve 23. minutě po brance Radka Dudy, pro kterého nebyl problém uklidit po závaru před Přikrylovou svatyní puk za čáru. Definitivně zlomili hosté lví srdce domácích dvěma góly v rychlém sledu v závěru druhé třetiny. Čestný úspěch Slovanu zajistil ve 48. minutě Martin Šagát.

Po bezbrankové první třetině mohla jít do vedení domácí Sparta, ale brankář Jaroslav Hübl vychytal ve 26. minutě slibnou šanci z hole Pavla Mrňi. Dlouho odolávala opora Litvínova v brance tlaku domácích, ale na tečovanou střelu Tomáše Netíka po Nedvědově pasu byl Hübl krátký. O osmnáct sekund později poslal Litvínov znovu do kolen důrazně dorážející Martin Štrba. Jediný úspěch Severočechů zaznamenal Martin Jenáček. Hosté si tak budou muset na výhru z kolbiště soupeře ještě počkat.

Budějovice doma smázly Plzeň 

O výhře Českých Budějovic nad hosty z Plzně rozhodli Jihočeši zejména čtyřmi přesnými trefami v úvodní dvacetiminutovce. Brankostroj domácích zakončil v první třetině střelec Michal Hudec. Budějovičtí překonali západočeskou obrannou hráz ještě dvakrát. Čestný úspěch hostí vsítil Vampola. Na konečných 6:2 korigoval Divíšek.

V souboji dvou sousedů ze spodní části tabulky nejprve nepřetavili v branku únik dva na jednoho pardubičtí Hlinka s Koukalem a o deset minut později spálil vyloženou šanci domácí Jareš, který nechal vyniknout znojemského Trvaje. Byli to však hosté, kteří otevřeli střeleckou listinu. Necelou minutu před koncem překonal Trvaje pardubický Marek Posmyk. Dokonalý obrat však předvedli Orli v rozmezí 120 sekund od 48.minuty. Nejprve vyrovnal Radim Kucharczyk a na 2:1 dal Jaroslav Svoboda po chytré teči pod "víko".

Kladno se bodově odpoutalo od posledního Ústí 

Kladenští navázali na zápas v Třinci v domácím prostředí porazili Zlín. Těsné vítězství zařídili Tomáš Horna s Radkem Bělohlavem. Druhý jmenovaný pečetil v 52. minutě důležité tři body, díky kterým Středočeši odskočili poslednímu Ústí nad Labem.

V úterním duelu otočili Oceláři z Třince vývoj na ledě Karlových Varů, když po první třetině prohráli gólem Hluchého. Ve druhém dějství srovnal skóre třinecký Štefanka a dvě minuty před ukončil sérii šesti třineckých proher v řadě hostující Květoň.

Hokejová O2 extraliga, 28. kolo:
Ústí n. Labem - Slavia Praha 1:5on-line
Branky: 48. Šagát - 17. V. Růžička ml., 23. Duda, 38. Sup, 40. Micka, 57. D. Hruška.
Kladno - Zlín 3:0on-line
Branky: 12. Horna, 52. Bělohlav, 59. Bělohlav.
Sparta Praha - Litvínov 3:1on-line
Branky: 39. Netík, 39. Štrba, 50. P. Nedvěd - 54. Jenáček.
Č. Budějovice - Plzeň 6:2on-line
Branky: 4. Kotrla, 9. Brabenec, 11. Kůrka, 17. M. Hudec, 35. Kůrka, 42. Brabenec.
Znojmo - Pardubice 2:1on-line
Branky: 49. Kucharczyk, 51. J. Svoboda - 40. Posmyk.
Karlovy Vary - Třinec 1:2on-line
Branky: 8. Hluchý - 38. Štefanka, 58. D. Květoň.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice