Hlavní obsah

Klepiš se vrací do Slavie, upsal se do konce sezóny

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie získali novou posilu do útoku. Do vedoucího týmu české extraligy se vrací po působení v zámoří Jakub Klepiš, který ve Slavii působil už od dorostu. Ve středu by se měl Klepiš hlásit na tréninku sešívaného týmu, dres Slavie by mohl poprvé obléci ve čtvrteční předehrávce 29. kola proti Karlovým Varům na domácím ledě v Sazka Areně.

Článek

"Mluvil jsem s jeho agenty a jsme domluvení. Počítáme s ním, neváhali jsme ani chvíli. Je to náš hráč, měli jsme o něj velký zájem. Sám řekl, že je pro něj prioritou Slavia, což mě potěšilo. Podepíšeme s ním smlouvu do konce sezóny," řekl pro internetový server hokej.cz trenér a generální manažer Slavie Vladimír Růžička.

Jakub Klepiš v letech 2003 a 2004 startoval jako hráč Slavie na mistrovstvích světa juniorů, z pražského klubu pak odešel po sezóně 2003/04. Následující ročník hrál nižší zámořskou soutěž AHL v dresu Portlandu. Po výluce dostal šanci i v NHL a v dresu Washingtonu odehrál 25 utkání. V sezóně 2006/07 už hrál Klepiš v NHL 41 zápasů a připsal si deset kanadských bodů.

Jenže před letošní sezónou se nedohodl s Washingtonem na novém kontraktu a hrál tak jen za jeho farmářský tým Hershey Bears v nižší AHL. Když následně nevyšly pokusy o výměnu do jiného klubu v NHL, rozhodl se průbojný útočník raději pro návrat do Evropy. Vedle povinností ve Slavii jej čekají hned po návratu i starty v národním týmu. Kouč reprezentace Alois Hadamczik jej totiž nominoval k přípravnému utkání se Slovenskem a na turnaj Euro Hockey Tour v Moskvě.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice