Hlavní obsah

Vedení hokejistů Ústí vyhodilo tři zkušené hráče

PRAHA/ÚSTÍ NAD LABEM

Nováček hokejové extraligy z Ústí nad Labem spadl po třech porážkách v řadě na poslední příčku tabulky a v klubu panuje rozjitřená atmosféra. Už před úterním zápasem s pražskou Slavií (1:5) byli z týmu vyhozeni útočníci Milan Antoš, Tomáš Klimt a obránce Tomáš Ficenc. Vedení narychlo sehnalo útočníka Michala Havla z pražské Sparty.

Článek

Propuštění trojice zkušených hokejistů, které klub poslal uprostřed sezóny na dovolenou, je nečekané. Sedmatřicetiletý Antoš zastával dokonce funkci kapitána mužstva a byl jeho lídrem. Až do svého zranění odehrál v této sezóně 19 zápasů a vstřelil čtyři góly. Klimt do vyřazení z kádru dokonce nechyběl ani v jediném z 27 zápasů a patřil k oporám. Autor čtyř branek v tomto extraligovém ročníku ještě v neděli hrál za Ústí v Liberci v první útočné formaci s Pazourkem a Janků. Na jaře se výraznou střeleckou měrou podílel na postupu Ústeckých Lvů do extraligy.

„Každý rok je ale jiný. Teď jsem byl bez vysvětlení nucen opustit kabinu. Nevím, co to má znamenat. Snad se brzy dozvím důvod, proč se mnou nepočítají. Na zápase se Slavií jsem ani nebyl, jsem doma v Plzni a nemám představu, co dál,“ řekl Právu Tomáš Klimt. Dalším působištěm obránce Ficence by měla být Dukla Jihlava.

Na středečním tréninku Slovanu Ústí se už proháněla po ledě nová posila Michal Havel. „Získali jsme na ho přestup. Známe ho dobře už z jeho předešlého ústeckého angažmá ze závěru předminulé sezóny. Ve Spartě nedostával potřebnou příležitost, ale pro nás může být určitě přínosem,“ řekl na adresu nové akvizice David Šaffer, generální manažer severočeského klubu. Další příchody prý zatím nejsou aktuální.

Jaká je nálada v ústeckém kádru? „Nesmíme se dostat do situace, jako byl loni v extralize poslední Vsetín. Musíme se probrat. Momentálně nám nejde o hokejové umění, nutně potřebujeme hlavně bojovat,“ mínil brankář Petr Přikryl, který má za chybující obranou těžkou úlohu. „Jestli někdo nechce pracovat pro tým, ať se jde podívat do nějaké továrny a může tam ráno nastoupit. Každý hráč by měl vědět, co se od něj očekává,“ tvrdil gólman.

Útočník Pavel Janků se připojil: „Padlo na nás krizové období a ani já se necítím v dobré formě. Nedaří se, ale to je hokejový život. Přesto předem neskládáme zbraně. Dobře víme, že na jeden nebo dva vstřelené góly se dá málokdy vyhrát. Hodně si slibujeme od blížícího se návratu uzdraveného Jana Čalouna. S ním by měla stoupnout údernost ofenzivy.“

Reklama

Související témata:
Gustav Klimt
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice