Hlavní obsah

Antoš: Doteď vlastně nevím, proč jsem musel z Ústí odejít

PRAHA

Naprostý šok! Tak by se daly vyjádřit současné pocity dnes již bývalého kapitána hokejistů Ústí nad Labem Milana Antoše, kterému v úterý stejně jako Ficencovi a Klimtovi vedení klubu z ničeho nic oznámilo, že si má hledat jiné angažmá. „Dva roky jsem Ústí pomáhal vybojovat extraligu, tuto sezónu jsem si proto chtěl užít. A takhle to dopadne,“ říká pro Sport.cz smutným hlasem sedmatřicetiletý útočník.

Článek

Antoš se v úterý dopoledne chystal na domácí zápas se Slavií, když do šatny zavítalo klubové vedení. „Před celou kabinou řekli, že trio Ficenc, Antoš a Klimt v týmu končí a mají si hledat nové angažmá,“ vzpomíná na způsob, jakým se o svém konci v severočeském klubu dozvěděl. Údiv prý nenastal jen u postižené trojice, nýbrž u všech hráčů.

„Absolutně jsem to nechápal. Po chvilce jsem vylétl z kabiny a ptal se, co to má jako znamenat,“ kroutí hlavou Antoš. Dostalo se mu pouze odpovědi, že ho vedení klubu zkontaktuje a všechno vysvětlí. „Do této chvíle mi nikdo nezavolal,“ říkal ve středu před polednem.

Aktuálně poslední tým tabulky zkušené borce vyhodil s tím, že v mužstvu panovala nedobrá atmosféra. „Slyšel jsem, že prý měl být tým rozdělen na dvě party, které proti sobě šly. To je ale blbost,“ odmítá Antoš spekulace o rozkolu v kabině.

Antoše mrzí, jak se k němu klub zachoval

Zpráva o Antošově konci v Ústí překvapila o to více, že generální manažer mužstva David Šaffer nedávno prohlásil, že si Antoše po skončení aktivní hokejové kariéry dovede představit v určité pozici ve vedení klubu. Sám hráč ale odmítá, že by v Ústí působil kvůli této možnosti. „To určitě ne. Ale mrzí mě, jakým způsobem se k nám zachovali.“

Antoš je v současné době zraněný, když si počátkem listopadu při práci na své chalupě ošklivě poranil prst. „Počítal jsem s tím, že do konce roku se na ledě nejspíš neobjevím. Teď ale nevím, co bude dál,“ říká a hned dodává, že nové angažmá si zatím nehledá. „ Nepřemýšlím o tom, navíc v rozjeté sezóně to je docela těžké,“ ví, že uprostřed soutěže nebude snadné zapadnout do nového týmu.

Vztahy s trenéry a generálním manažerem Šafferem byly podle Antoše až do úterka dobré. „Já jsem smlouvu neporušil,“ hájí se útočník. Je na něm hodně vidět, že vyhazov s ním pořádně zacloumal. „Já bych vám k tomu strašně rád něco řekl, ale bohužel nemám co. Vždyť vůbec nevím, proč jsem musel odejít. Nevím, co si o tom mám myslet,“ uzavírá sedmatřicetiletý útočník, který v sezóně 2002/03 slavil se Slavií mistrovský titul.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice