Hlavní obsah

Plodek sahal po hattricku

LIBEREC

Dvěma góly nasměroval Jan Plodek liberecké hokejisty k jednoznačnému vítězství nad Vítkovicemi a dostal se do ideální sestavy 28. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz. „Říkali jsme si, že zkusíme na soupeře pořádně vlítnout," řekl po utkání autor dvou branek. Právě po jeho druhém přesném zásahu vyhnal Plodek vítkovického brankáře Pruska z klece.

Článek

"Zdálo se mi, že hosté byli zpočátku lepší. Podařilo se nám ale dát gól do šatny a už jsme vývoj nepustili z rukou,“ povídal zkušený útočník, který otevřel skóre.

Ideální sestava 28. kola O2 extraligy podle redakce Sport.cz
Orct (Kladno) - Šmach (Kladno), Kočí (Liberec) - Bělohlav (Kladno), Plodek (Liberec-podruhé v sestavě kola), Brabenec (Budějovice-2).

Trefil se z dost akrobatické pozice. „Vítkovický bek mě podrazil a chytil za nohy. Prohnul jsem se u toho a luplo mi v zádech, měl jsem toho docela dost,“ líčil Plodek, jemuž mnoho nescházelo k hattricku. „Střelu zastavilo břevno, i když branka byla prázdná. To člověka zamrzí. V kariéře jsem ještě tři góly v jednom zápase nedal,“ pokrčil rameny.

Liberec porazil ostravský celek doma poosmé v řadě. Hodně mu k tomu pomohly přesilovky. „Zaměřujeme se na ně i v tréninku. Vítkovice na nás nenašly recept a v početních výhodách jsme je dobře rozebírali,“ líčil Plodek, který se v klubové tabulce střelců už s patnácti zásahy dotáhl na Leoše Čermáka. „Nijak se ale nehecujeme. Přednější jsou týmové výsledky,“ dodal liberecký útočník.

Reklama

Související témata: