Hlavní obsah

Micka dělal, že je snad mrtvý, hněval se Skuhravý

PRAHA

Netradiční a poměrně sporný moment přinesla 33. minuta předehrávky 29. kola hokejové extraligy mezi Slavií a Karlovými Vary. Za stavu 2:2 při přesilovce Pražanů padá k zemi po zákroku Skuhravého domácí Micka. Karlovarští hráči čekají, že rozhodčí Hodek přeruší hru, hvizd z jeho píšťalky ale nepřichází. Slávisté tak pokračují v přesilovkové kombinaci, na jejímž konci stojí právě Micka, který se po dobrých deseti vteřinách nečekaně zvedá z ledu a střílí vítězný gól na 3:2.

Článek

„Odehrál jsem puk a zničehonic jsem dostal do hlavy. Toho hráče jsem vůbec neviděl,“ vracel se po zápase k inkriminovanému momentu jeho hlavní aktér Tomáš Micka. Slávistický útočník se po zákroku Václava Skuhravého okamžitě svalil na led a dlouho na něm zůstal ležet.

K údivu karlovarských hráčů i většiny přítomných diváků ale sudí Hodek nechal pokračovat ve hře. To překvapilo i samotného Micku. „Čekal jsem, že to rozhodčí pískne. Asi si toho zákroku nevšiml,“ domnívá se Micka.

Brankář Varů Mensator marně zvedal lapačku nad hlavu, slávisté hrát nepřestali a pokračovali v přesilové hře. „Když jsem zjistil, že to rozhodčí nepískl, chtěl jsem se zvednout a odjet na střídačku. Říkal jsem si, že tu nebudu ležet jak mátoha,“ vybavuje si slávistický útočník. Micka skutečně vstal, na lavičku ale neodjel. „Viděl jsem totiž, že Káca (Petr Kadlec), má puk na levé straně a může mi tak přihrát do brankové příležitosti.“

To vytočilo právě Skuhravého, autora úderu na Micku. „Ležel na ledě a dělal, že je mrtvý, že je na odvezení. Pak najednou vstal a dal nám gól,“ kroutil hlavou karlovarský dlouhán. „Asi to tedy tak vážné nebylo. Vždyť jsem mu dal pouze úder ramenem,“ dodává. V žertu zároveň řekl, že to od Slavie možná byla nacvičená věc. „Možná se jednalo o součást taktiky,“ uvažoval Skuhravý.

Micka: Byla to srabárna

Čtyřiadvacetiletý útočník Slavie byl ale jiného názoru. „Byla to srabárna, puk už jsem dávno odehrál pryč.“ Přesto to byl právě Micka, kdo se nakonec radoval. Poté, co se postavil na nohy, přebral puk a suverénně zavěsil pod horní tyčku. „Snažil jsem se vystřelit nahoru a jsem rád, že to vyšlo,“ radoval se.

Skuhravý nicméně po utkání přiznal, že to byla chyba jeho mužstva. Nevymlouval se na to, že rozhodčí měl nejspíše hru přerušit. „Měli jsme si to i tak pohlídat. Tohle by se nám stávat nemělo,“ zpytoval svědomí.

Pro Západočechy přitom začal zápas dobře, v první třetině se dvakrát ujali vedení, oba góly vstřelil právě Skuhravý. „To bylo ale spíš dílem náhody, nehráli jsme totiž dobře.“ Druhá třetina ale přinesla velký obrat Slavie. „Můžeme si za to ale sami. Byli jsme hodně vylučovaní, vždyť všechny čtyři góly ve druhé třetině nám slávisté dali z přesilovek,“ litoval Skuhravý nedisciplinovanosti svého týmu. Energetici prohráli už počtvrté v řadě, i proto vítají reprezentační přestávku. „Snad nám pomůže,“ věří Skuhravý v lepší zítřky.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice