Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 2:6Třinec nestačil na Pardubice, doma prohrál pošesté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Ondřej 0 : 1
12. Pucher 0 : 2
16. Starý 0 : 3
17. Štefanka 1 : 3
34. Pivko 1 : 4
36. Štefanka 2 : 4
40. Rolinek 2 : 5
51. Tvrdík 2 : 6

PARDUBICE

Hokejisté Třince prohráli ve 30. extraligovém kole s Pardubicemi 2:6 a připsali si tak šestou porážku za sebou v domácím prostředím. Zápas s Východočechy ztratili Oceláři už v první třetině, kdy během čtyř minut třikrát inkasovali. I když si Třinec vypracoval přinejmenším tolik šancí jako soupeř, znovu doplatil na neefektivní střelbu a hlavně hrubé chyby v obraně. Nejvýraznější personou v pardubickém dresu byl gólman Ján Lašák.

Článek

Tak zle to přitom do třinácté minuty s Oceláři vůbec nevypadalo. Do soupeře se zakousli s chutí, vysunutý forčekink jim dopomohl k tlaku, který však eliminoval pozorný Lašák. Skořepova rána ještě nebyla tak ošemetná, ale v osmdesátisekundovém oslabení tři na pět se zaskvěl zejména při střelách Sekeráše.

Nástup Ocelářů spláchla ledová sprcha ze třinácté minuty: Východočeši v ní symbolicky udeřili v rozmezí třinácti sekund. Jeden ze svých kurióznějších gólů v kariéře vstřelil Ondřej, který v přesilovkové skrumáži praštil do puku, a ten odrazem o třineckého beka obloučkem přepadl přes Čechmánka do branky. Druhý gól už byl čistě dílem třinecké nekázně. Tomík zpackal rozehrávku ve vlastním pásmu a Pucher si na Čechmánkovi smlsnul kličkou do bekhendu.

Smolné momenty přitom pro Třinec nebraly konce. Brzy nato zvýšil Starý na třígólový rozdíl, ačkoliv vůbec nestřílel na branku. Do jeho křížné přihrávky však strčil Výtisk brusli tak nešťastně, že puk úplně změnil směr a nezadržitelně zapadl pod horní tyčku. Čechmánek poté přepustil své místo Vojtkovi, byť gólům mohl sotva zabránit. Pískot z tribun umlčel Štefanka, který po Moravcově příhře od zadního mantinelu z mezikruží nezaváhal.

Oceláři se s nepříznivým vývojem jen tak nesmířili. I do druhé třetiny vlétli jako vichřice, agresivitou v útočném pásmu podrobili hosty velkému testu odolnosti, v němž však Lašák obstál na jedničku. Lapil tři vyložené příležitosti: ve 24. minutě rozklekem na čáře zmařil dorážku Peterka a dvakrát zneutralizoval i samostatné nájezdy agilního Moravce.

Střelecká neschopnost kontrastovala s počínáním Východočechů. Nápor domácích odrazili bravurně zvládnutou přesilovkou, Rolinek pasem napříč brankovištěm objevil Pivka, který zacílil odkrytou část Vojtkovy svatyně. Než se Třinec otřepal, mohl ho definitivně srazit Koma, ale Vojtek jeho pokus vytěsnil. Domácí naději vzkřísil znovu Štefanka. Slovenský bijec se rychle zorientoval v ostře střeženém prostoru před brankou a po šesti sekundách početní výhody propasíroval kotouč za Lašáka.

Třinečtí v závěru zariskovali. Kouč Břetislav Kopřiva zamíchal útoky, kapitána a ikonu Ocelářů Peterka dokonce posadil mezi náhradníky, ale mat domácí snaze zasadil už po 24 sekundách třetího dějství Rolinek, který po další hrubce v třinecké defenzivě obelstil Vojtka rychlým blafákem. Hosté měli závěr zcela pod kontrolou. Šance na zvýšení spálili Koukal, Starý a Somík, skóre uzavřel až Tvrdík, jenž se připletl do cesty Posmykově ráně od modré čáry a šťastnou tečí zpečetil porážku Třince.

Oceláři Třinec - Moeller Pardubice 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Štefanka (Sekeráš), 37. Štefanka (Tomík) - 13. Ondřej (Havíř), 13. Pucher (Somík), 17. Starý (Koukal), 35. Pivko (Rolinek), 41. Rolinek (M. Hlinka), 52. Tvrdík (Posmyk). Rozhodčí: Mikula - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:3. Diváci: 2451.
Třinec: Čechmánek (17. Vojtek) - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Švarný, Výtisk (41. Andersons) - Tomík, Štefanka, D. Moravec - Barinka, Peterek (42. Kolusz), Martynek - Korhoň (41. Pánik), Skořepa, Steber (42. Pavelek). Trenéři: Kopřiva, Juřík a A. Mach.
Pardubice: Lašák - Snopek, Šeda, Posmyk, Havíř, Koma, Nikolov, Kolář, Linhart - Rolinek, M. Hlinka, Pivko - Ondřej, Blažek, Tvrdík - Somík, Pucher, Cetkovský - Starý, Zohorna, Koukal. Trenéři: Šejba a Lubina

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice