Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Č.Budějovice 2:4Hokejisté Ústí přišli o bod v závěrečných vteřinách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Gřegořek 0 : 1
42. Špirko 1 : 1
46. Šimánek 1 : 2
53. Čaloun 2 : 2
59. Veselý 2 : 3
59. Brabenec 2 : 4

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem podlehli v 31. kole extraligy na domácím ledě favorizovaným Českým Budějovicím po vyrovnaném průběhu 2:4 a připsali si pátou porážku za sebou. Slovan sice dvakrát smazal náskok soupeře, ale Mountfield rozhodl 29 vteřin před koncem, kdy se trefil Ondřej Veselý. Vteřinu před závěrečnou sirénou ještě pojistil výsledek do prázdné branky Kamil Brabenec.

Článek

Do zápasu vstoupili lépe domácí. V šesté minutě odešli na trestnou lavici českobudějovičtí Mucha a Kotrla, ale Severočeši dvouminutovou přesilovku pět na tři nevyužili, když brankáře Turka ohrozili pouze dvěma střelami z dálky. V 15. minutě se vyznamenal ústecký brankář Přikryl po Sailerově střele. V závěru prvního dějství ujel v oslabení hostující Kotrla, přihrál do jasné šance Tomanovi, jeho střelu ale ústecký Přikryl vyrazil nad branku.

Jihočeši se dočkali vedení na začátku 25. minuty, kdy vyloučení ústeckého Špirka potrestal střelou z úhlu obránce Gřegořek. Favorizovaní hosté pak získali převahu, střely Brabence a Květoně však Přikryl zlikvidoval. Ústí pak nevyužilo 65 sekund trvající přesilovku pět na tři. V závěru druhé třetiny se Turek zapotil při střelách ústeckých útočníků Janků a Nováka.

Na začátku závěrečné třetiny si Přikryl poradil s tvrdou střelou Šimánka. Na začátku 43. minuty objel Novák českobudějovickou branku, přihrál Špirkovi, který střelou z úhlu po ledě překonal Turka a srovnal skóre. Branka ústeckého nováčka povzbudila a hrálo se dlouho před brankou Českých Budějovic. Ale na konci 47. minuty opět vedl Mountfield. Puk nahozený obráncem Gřegořkem se odrazil od Šimánkovy brusle za záda Přikryla a sudí Homola po konzultaci s videorozhodčím branku uznal.

Ústí se nevzdalo a ve 54. minutě opět srovnalo skóre. Svou premiérovou branku v dresu Lvů vyrovnal na 2:2 v přesilovce po přihrávce Pojkara Čaloun. Když už se zdálo, že zápas spěje do prodloužení, udeřily Budějovice. Devětadvacet sekund před koncem řádné hrací doby zužitkoval Veselý Vakovu přihrávku a střelou z mezikruží překonal Přikryla. Při power play se zapsal mezi střelce ještě Brabenec.

Slovan Ústečtí Lvi - Mountfield České Budějovice 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 43. Špirko (V. Novák), 54. Čaloun (Pojkar) - 25. Gřegořek (Toman), 47. Šimánek (Gřegořek), 60. Veselý (Vak), 60. Brabenec. Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:10, navíc Kotrla (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3433.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, Zeman, Pojkar, A. Novotný, Evan, Klobouček, Zápotočný - Čaloun, A. Nedorost, Mrázek - Janků, Pazourek, Havel - V. Novák, Špirko, Šaffer - Heřman, T. Martinec, Šagát. Trenéři: Evan a M. Mach.
České Budějovice: Turek - Gřegořek, Toman, Bolf, Sičák, Vydarený, F. Novák, Mucha - Hudec, V. Hübl, Brabenec - Sailer, Šimánek, Kůrka - Kotrla, Vak, Hřebejk - L. Květoň, Mertl, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice