Hlavní obsah

Slavia prohrála ve Znojmě, Budějovice ale šanci nevyužily

PRAHA

České Budějovice nevyužily příležitost stát se novým lídrem hokejové O2 extraligy. V nedělním utkání 32. kola vedli Jihočeši ještě dvě minuty před koncem nad Libercem, přesto odešli poraženi gólem Hunkese v prodloužení 2:3. Na prvním místě tak přes prohru 2:5 ve Znojmě zůstala pražská Slavia.

Článek

Sparta vydřela výhru nad Vítkovicemi 2:1 po prodloužení, Třinec zdolal Zlín 5:2 a Kladno rozstřílelo Ústí 7:2. Plzeň vyhrála nervózní západočeské derby v Karlových Varech 3:0, stejným výsledkem porazil Litvínov Pardubice.

Dosud druhé České Budějovice hostily v taháku kola třetí Liberec a diváci na gól čekali až do poloviny utkání. Pak se trefil hostující Lukáš Zíb. Domácí odpověděli trefami Lukáše Květoně a Viktora Hübla z trestného střílení. V předposlední minutě ovšem prodloužení přinesl gól Valdemara Jiruše a v nastavení o výhře hostů rozhodl Jiří Hunkes.

Slavia ve Znojmě rychle vedla po gólu Davida Hrušky, domácí ještě do přestávky otočili skóre po gólech Pavla Mojžíše a Jaroslava Svobody. Stejný hráč zvyšoval v úvodu třetího dějství, slávisté ale dokázali rychle snížit Karolem Slobodou. Tři body domácím pojistil veterán Jiří Dopita, skóre uzavřel Radim Kucharczyk.

Sivek zajistil Spartě prémiový bod

Sparta měla po většinu utkání proti Vítkovicím převahu, výhru 2:1 jim ale přinesl až přesilovkový gól Michala Sivka devět sekund před koncem prodloužení. V početní výhodě poslal domácí do vedení tečí Vykoukalovy střely Martin Štrba, vyrovnání po chybě gólmana Štefla zařídil v oslabení tři minuty před koncem Petr Jurečka. Provizorní trenéři Vítkovic Mojmír Trličík a Zdeněk Motlák tak zahájili své působení u severomoravského celku ziskem bodu.

Kladno rozstřílelo poslední Ústí nad Labem 7:2, po dvou gólech si připsali Martin Procházka, Richard Diviš a Radek Bělohlav. K výhře Třince 5:2 nad Zlínem pomohl dvěma góly Daniel Seman, domácí čtyřikrát uspěli v přesilovce.

Plzeň vykročila k výhře v derby v Karlových Varech už v první pětiminutovce góly Davida Ludvíka a Tomáše Vlasáka. Ve 44. minutě uzavřel na 3:0 Jakub Šindel, čisté konto vychytal Roman Málek. Všechny góly hosté vstřelili v početní výhodě, v nervózním duelu rozhodčí Jeřábek 134 trestných minut.

Nulu si připsal i Jaroslav Hübl mladší, jehož Litvínov porazil 3:0 Pardubice. I tento zápas rozhodla úspěšnost využití přesilovek, v nichž domácí vstřelili dva góly. Už ve 3. minutě musel pro zranění odstoupit kapitán Litvínova Robert Reichel.

32. kolo hokejové extraligy:
Sparta Praha - Vítkovice Steel 2:1 po prodl.
Branky: 40. Štrba, 65. Sivek - 57. Jurečka
Energie K. Vary - Lasselsberger Plzeň 0:3
Branky: 3. Ludvík, 5. Vlasák, 44. Šindel
Mountfield Č. Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:3 po prodl.
Branky: 31. L. Květoň, 50. V. Hübl z trestného střílení - 28. Zíb, 59. Jiruš, 64. Hunkes
Oceláři Třinec - RI Okna Zlín 5:2
Branky: 4. a 47. Seman, 26. Peterek, 31. Barinka, 39. Malec - 3. Okál, 13. Hamrlík
Litvínov - Moeller Pardubice 3:0
Branky: 10. Benda, 40. Punčochář, 59. Trávníček
Geus Okna Kladno - Slovan Ústečtí Lvi 7:2
Branky: 3. a 52. Martin Procházka, 14. a 31. Diviš, 26. a 53. Bělohlav, 30. Hájek - 4. Pojkar, 36. Špirko
Znojemští Orli - Slavia Praha 5:2
Branky: 15. Mojžíš, 20. a 45. J. Svoboda, 49. Dopita, 56. Kucharczyk - 4. D. Hruška, 49. Sloboda

Reklama