Hlavní obsah

Karlovy Vary - Vítkovice 4:3Hanzlík zajistil Karlovým Varům výhru v nájezdech nad Vítkovicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Ujčík 0 : 1
14. Hanzlík 1 : 1
29. Hruška 1 : 2
31. Duben 2 : 2
49. Tomášek 2 : 3
51. Košťál 3 : 3
65. Hanzlík 4 : 3

KARLOVY VARY

Obránce Jiří Hanzlík rozhodl o výhře hokejistů Karlových Varů v dnešním utkání 34. kola extraligy nad Vítkovicemi 4:3 po samostatných nájezdech. Zápas dospěl k rozstřelu poté, co všechny tři dvacetiminutovky základní hrací doby skončily shodným výsledkem 1:1 a prodloužení gól nepřineslo. Prozatímní kouč Ostravanů Mojmír Trličík, který vede tým po odvolání Miroslava Fryčera, i ve třetím utkání bodoval a má na kontě pět bodů.

Článek

Domácí Energie zahájila zápas náporem, ale Vítkovičtí se brzy osmělili. V 14. minutě pak při 44 vteřin trvající přesilovce pěti pro třem kryl brankář hostů Prusek tvrdou střelu Grofa. Vítkovice se ubránily a vzápětí se dostali do vedení díky trefě kanonýra Ujčíka. Za půl minuty ale vyrovnal po Košťálově přihrávce Hanzlík.

I druhá třetina byla vyrovnaná a na další gól se čekalo do 30. minuty, kdy v oslabení tečoval vítkovický Hruška střelu obránce Ovčačíka a gólman Varů Mensator nedokázal úspěšně zasáhnout. Ale Vítkovice se opět z vedení neradovaly dlouho. Už za minutu a čtvrt vyrovnal další obránce domácích Duben. Ve 34. minutě nastřelil centr první řady hostů Burger tyčku Mensatorovy branky, ale jinak měla domácí Energie ve druhé části prostřední třetiny převahu.

Ve 46. minutě kryl Prusek Kumstátovu střelu a vzápětí Melenovský po vyjetí zpoza branky zamířil vedle. Domácí měli převahu, ale v 50. minutě Ostravané z ojedinělého protiútoku při signalizovaném vyloučení získali díky Tomáškovi potřetí vedení. V 52. minutě ale opět smazal ztrátu při přesilovce pěti proti třem Košťál.

V první minutě prodloužení měl šanci domácí Kumstát a na druhé straně vystřelil nebezpečně obránce Heš. V poslední minutě prodloužení měla Energie dvě příležitosti, ale nevyužila je a došlo na samostatné nájezdy. Ve třetí sérii rozstřelu se prosadil Hanzlík a Mensator chytil Burgrův pokus.

Energie Karlovy Vary - Vítkovice Steel 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 15. Jiří Hanzlík (Košťál), 32. Duben (Skladaný), 52. Košťál (Skuhravý), rozhodující sam. nájezd Jiří Hanzlík - 15. Ujčík (R. Hruška), 30. R. Hruška (Ovčačík), 50. Tomášek (Burger). Rozhodčí: Minář - Chytil, Bryška. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3100.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Mudroch, Duben, Ustrnul, Grof - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Pech, Milan Procházka - Melenovský, Kristek, Skladaný - Tvrdek, Dej, Zaťovič. Trenér: Venera, Baďouček a Kněžický.
Vítkovice: Prusek - Jurečka, Gulaši, Kuboš, J. Mrázek, Ovčačík, Heš - Škoda, Burger, Tomášek - Ujčík, Boháč, Klimek - Vala, R. Hruška, Köhler - R. Hubáček, F. Seman, Svačina. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice