Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Karlovy Vary 2:1Votruba při domácí premiéře dovedl Ústí k výhře nad K. Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Špirko 1 : 0
22. Skuhravý 1 : 1
56. Novotný 2 : 1

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem porazili v nedělním 35. kole hokejové extraligy na domácím ledě Energii Karlovy Vary 2:1 a dosáhli tak svého pátého vítězství v řádné hrací době v sezóně. Nový trenér Severočechů Jan Votruba si tak odbyl úspěšnou premiéru před vlastními diváky. Západočeši naproti tomu nenavázali na dvě výhry, které zaznamenali po nepovedeném předvánočním období.

Článek

Karlovarští začali zápas aktivněji. Ve druhé minutě vyrazil domácí brankář Přikryl betonem střelu Procházky a vyznamenal se i v následujících minutách při vyloučení Pojkara a bombách karlovarských Kumstáta a Skuhravého. Na druhé straně z trestné lavice vracející se Pojkar dostal krásný pas do jízdy od Čalouna, ale na karlovarského gólmana Mensatora nevyzrál. Úvodní dějství tak skončilo bez branek.

Gólově však udeřilo hned v úvodu druhé dvacetiminutovky, dokonce na obou stranách. Na začátku 22. minuty vybruslil ústecký kapitán Novák s pukem mezi kruhy a tvrdě vypálil, jeho střelu vyrazil Mensator před sebe a nejlepší ústecký střelec Špirko přivedl domácí do vedení. V zápětí šel hříšník Pojkar opět na trestnou lavici a karlovarský Skuhravý dorazil střelu Dobroně za Přikrylova záda. Ústí pak nevyužilo od 27. minuty téměř 80 sekund dlouhou přesilovku pět na tři.

Další dvojnásobnou početní převahu měli domácí Lvi na přelomu druhé a třetí třetiny, ale i tentokráte se Karlovarští ubránili. V průběhu přesilovky neuznal rozhodčí Husička ústeckým branku po pětiminutové konzultaci s videorozhodčím.

Pak dostaly výhodu přesilovky pět na tři na téměř půl druhé minuty i Karlovy Vary, ale ústecký brankář Přikryl ve své svatyni doslova čaroval. Rozhodnutí přišlo v 57. minutě, kdy byl vyloučen karlovarský Pech a v přesilovce ústecký obránce Novotný tvrdou střelou od modré čáry prostřelil střídajícího brankáře Sáblíka. Závěrečnému náporu hostů, kteří nasadili ke hře bez brankáře, se Ústí dokázalo ubránit.

Slovan Ústečtí Lvi - Energie Karlovy Vary 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Špirko (V. Novák), 57 A. Novotný (V. Novák) - 23. Skuhravý (Dobroň). Rozhodčí: Husička - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 4517.
Ústí nad Labem: Přikryl - Pojkar, Gýna, Zeman, Zápotočný, A. Novotný, J. Evan - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek (7. Klobouček) - Havel, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer. Trenéři: Votruba a M. Mach.
Karlovy Vary: Mensator (41. Sáblík) - Dobroň, Jiří Hanzlík, Němec, Řezníček, Ustrnul, Grof, Mudroch, Duben - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Zucker, Pech, M. Procházka - Tvrdek, Bauer, Zaťovič - Kristek, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice