Hlavní obsah

Chceme se dostat do play-off, říká Patera

KLADNO

Skvělým výkonem dovedl kladenský kapitán Pavel Patera svůj tým k vítězství 5:2 nad Karlovými Vary. Třemi góly rozšířil letošní brankovou bilanci na 12. „Ani se nepamatuji, kdy jsem dal hattrick naposledy, ale jsem nadšený, protože já jsem spíš nahrávač,“ culil se 36letý útočník.

Článek

Proti Západočechům rozhodl zápas dvěma góly ještě před první přestávkou. „Přitom celou třetinu byly lepší Vary, ale nám vyšly přesilovky. A měli jsme kliku. První gólová střela šla asi ven, ale brankář si ji srazil rukavicí do sítě,“ vykládal Patera.

„Ale nebylo vinou Sáblíka, že jsme jasně vyhráli,“ hájil brankáře, který nahradil Mensatora laborujícího s třísly. Vždyť já dával druhý gól do prázdné branky a třetí z metru, když jsem byl úplně volný,“ rekapituloval trefy.

Patera věří, že současná šňůra osmi zápasů s bodovým ziskem Kladna bude mít pokračování a tým se posune mezi prvních deset, či v lepším případě osm týmů, a nebude muset bojovat ve skupině o záchranu. „Chceme do play-off,“ prohlásil. „Bilance posledních zápasů nám dodává sebevědomí. Je škoda, že se nepočítá jen třetí čtvrtina, protože my jsme měli začátek hodně špatný a ještě i dlouho po tom se nám nedařilo,“ vzpomínal Patera.

„Teď jsme ale herně nahoře. A v poslední čtvrtině máme více zápasů doma, což může být naše výhoda,“ je přesvědčen kladenský kapitán.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice