Hlavní obsah

Hokejisté Pardubic potřebují body z každého utkání

PARDUBICE

Před sezónou patřili k největším favoritům soutěže, ale nyní se klepou strachy, aby nemuseli hrát skupinu o udržení. Sedmibodovou ztrátu na příčky zaručující alespoň předkolo play off musí v závěrečné čtvrtině extraligy smazat hokejisté Pardubic.

Článek

Mají sice oproti soupeřům ještě dvě utkání k dobru, ale aktuální dvanáctá příčka hodně štve vedení klubu, které mělo o sezóně naprosto jiné představy. „Hrajeme o všechno, při pohledu na tabulku nemáme moc důvodů k úsměvu,“ přiznává útočník Tomáš Rolinek.

Pardubice sužují nepřesné přihrávky, malý důraz před brankou, složitý přechod do útoku i laciné chyby v defenzívní činnosti. Hráči jsou pod stále větším tlakem a možnost neúčasti ve vyřazovací části jim svazuje ruce i nohy. „Máme to v hlavách. Bylo to tam před měsícem, je to tam i nyní. Jsme v těžké situaci a potřebujeme teď vydřít body z každého zápasu, jen tak se můžeme posunout směrem nahoru,“ uvažuje Rolinek.

Rolinek dal vítěznou branku proti Kladnu

Právě on dal vítěznou branku proti Kladnu. „Trefa na začátku třetí třetiny nás nastartovala. Zvedli jsme hlavy, bleskově jsme přidali další dva góly a najednou to bylo 4:1,“ řekl Rolinek s tím, že ani za tohoto stavu si Pardubičtí nemohli být jisti vítězstvím. „My jsme kouzelníci, i s tříbrankovým náskokem dokážeme ze zápasu udělat guláš...“.

Kladno, které z předchozích devíti utkáních vyválčilo 23 bodů a kapitán Patera se při každém prosadil gólem nebo asistencí, však o den dřív sehrálo vyčerpávající bitvu na Slavii a už nemělo dost sil na obrat. Zápas přitom sledovala nejmenší návštěva v pardubické ČEZ Areně za poslední čtyři roky.

Ticho na střídačce

„Nedivím se, fanoušci od nás žádný velký hokej nevidí. Snad nám ale odpustí horší výkony, když se probijeme do play off,“ připustil Rolinek, jehož mrzí i ticho na střídačce. „Sráží nás každá chyba na ledě, puky nám přeskakují hokejky a na lavici se každý snaží soustředit a moc nemluví.“

Nečekanou komplikací je i prodloužení marodění Petra Sýkory. Nejlepší střelec týmu totiž nešťastně uklouzl na schodech a musel se podrobit chirurgickému zákroku, po němž bude možná až tři týdny mimo hru.

Za poslední čtyři týdny elitní útočník Moelleru hrál jediné utkání, nejprve kvůli problémům se zády, pak vysokým teplotám a nyní přišel mimohokejový úraz. Delší čas na marodce stráví i další opory, útočník Pivko a obránce Havíř.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice