Hlavní obsah

Plzeň - Č.Budějovice 1:4České Budějovice po více než dvou letech vyhrály v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Šimánek 0 : 1
3. Veselý 0 : 2
40. Kůrka 0 : 3
44. Divíšek 1 : 3
53. Vak 1 : 4

PLZEŇ

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v nedělním utkání 41. kola extraligy na ledě Plzně 4:1 a udrželi si v čele tabulky čtyřbodový náskok na druhou Slavii. Jihočeši se dočkali výhry na ledě Lasselsbergeru poprvé od září 2005. Klíčem k vývoji celého utkání byla úvodní čtyřminutovka, ve které Mountfield dvakrát gólově udeřil.

Článek

Ve zbytku hrací doby se domácí marně pokoušeli o zkorigování skóre, výborně takticky hrající hosté podpoření skvěle chytajícím Romanem Turkem jim ale umožnili radost ze vstřelené branky pouze jednou.

Utkání hrané v bouřlivé atmosféře zahájili lépe hosté. Při rychlém protiútoku vyčkal Kůrka na vhodný okamžik pro přihrávku a Šimánek tečoval kotouč mimo dosah plzeňského gólmana Málka. O necelé dvě minuty později zakončil další výpad do nezformované obrany domácích Veselý, který za Málka dorazil vlastní střelu. Až poté zahrozili také domácí, rozjetý Divíšek ale z pravého kruhu vypálil nad branku hájenou Turkem.

Domácí defenziva jen s obtížemi bránila rychlé českobudějovické útočníky a po faulu Dernera na do sóla unikajícího Hřebejka nařídil sudí Hodek trestné střílení. Tradiční exekutor Šimánek však Málka bekhendovým blafákem nepřelstil. Domácí ve snaze vstřelit kontaktní branku ještě více otevřeli hru a Málek musel zasáhnout proti nebezpečné střele Gřegořka ve vlastním oslabení.

Hosté zaměstnávali Málka z rychlých brejků

V prostřední části začali domácí napadat rozehrávku hostů již v jejich obranném pásmu a po závaru před Turkovou brankou vystřelil Fabuš v dobré pozici z otočky nad. Hosté ovšem nadále zaměstnávali Málka z rychlých brejků. Plzeňský brankář ale dokázal vyrazit střelu Hudce z bezprostřední blízkosti a vzápětí na druhé straně přihrál od mantinelu Důras Matějovskému, který však nedokázal zblízka usměrnit kotouč za Turka.

V polovině utkání domácí svůj nápor vystupňovali a hosty od pohromy uchránil jen pozorný Turek. Zkušený gólman dokázal zastavit Dernerovu bombu a za svá záda nepustil ani následnou dorážku neobsazeného Laše. Za chvíli se do dobré prostotu mezi kruhy proháčkoval Dvořák, prováhal ale vhodný okamžik k zakončení a hostující obrana zblokovala střelu mířící za již bezmocně ležícího Turka. V závěru druhé třetiny ještě rozhodčí neuznal hostům přesilovkovou branku pro vysokou hůl.

Cartelliho tvrdou střelu dorazil Divíšek

Závěrečnou část zahájili domácí dvojnásobným oslabením. To hosté ukázkovou kombinací ukončili již po čtrnácti vteřinách, když ideální příhru Sailera poslal pohodlně do sítě Kůrka. Hosté mohli přidat v pokračující jednoduché přesilovce dokonce čtvrtou branku, dvojí špatné vyhození Dobrovolného napravil jistým zásahem proti Tomanově bombě Málek. Udeřilo ovšem na druhé straně, Cartelliho Turkem pouze vyraženou tvrdou střelu dopravil elegantně do branky Divíšek.

Poté domácí výrazně přidali na důrazu a v přesilové hře zachránila Turka po pohotovém pokusu agilního Divíška horní tyč. Následný mohutný nápor na Turkovu branku otupili hosté necelých sedm minut před koncem, kdy se důrazně od pravého mantinelu prodral až do mezikruží Vak a svou akci zakončil střelou mířící přesně nad Málkovu vyrážečku. Poté se utkání již pouze dohrávalo za velkých ovací velkého počtu fanoušků Českých Budějovic, kteří přijeli na západ Čech povzbudit své miláčky.

Lasselsberger Plzeň - Mountfield České Budějovice 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 45. Divíšek (Cartelli) - 2. Šimánek (Kůrka), 4. Veselý (Hřebejk), 41. Kůrka (Sailer), 54. Vak (Toman). Rozhodčí: Hodek - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 6225.
Plzeň: Málek - Dobrovolný (48. Dresler), Čakajík, Cartelli, Derner, Jasečko, Redlihs - Fabuš, Divíšek, Matějovský - Vlasák, Kracík, Adamský - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík. Trenéři: Kučera a F. Černý.
České Budějovice: Turek - Frolo, Gřegořek, Bolf, Vydarený, Toman, F. Novák, Mucha - Hudec, Mertl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - L. Květoň, V. Hübl, Kotrla - Hřebejk, Vak, Veselý. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice