Hlavní obsah

Je to pořád hrůza, reptal slávista Bednář

PRAHA

Střelec vítězného gólu obvykle po zápase září jako měsíček. Jaroslav Bednář byl však včera výjimkou. Přísný pohled, pokrčené čelo. Skalp posledního Ústí nad Labem byl slávistovi málo. „To, co předvádíme je hrůza. Nepřihrajeme si, děláme chyby,“ reptal po utrápeném vítězství 4:3.

Článek

Z mnoha Bednářových střeleckých pokusů se ujal ten nejnepravděpodobnější. Ústecký brankář Jiří Zikmund chtěl v oslabení vyhodit puk po plexiskle, ale trefil jednoho ze soupeřů a kotouč se odrazil k pohotovému střelci Bednářovi. „Je to škoda, ale byla to moje chyba,“ kál se gólman, kterému pak nepomohl ani tygří skok do opuštěné branky.

Bednář měl přitom šancí dost, aby klidně nastřílel hattrick. „Sedm osm střel jsem vypálil,“ uznal. Zikmund kolikrát nevěděl, kam dřív. Ve výhni se ocitl hlavně při 82vteřinovém dvojnásobném oslabení ve druhé třetině, kdy si připsal snad dvouciferný počet zákroků. „Tam to bylo nejhorší. Kolikrát jsem jen tak zvedl ruku a puk mě do ní naštěstí trefil,“ přiznal ústecký gólman, který musel chytat s hokejkou nemocného kolegy Přikryla. „Moje hole nedorazily,“ povzdechl si.

Spoustu puků sice Zikmund vyrážel před sebe, ale nikdo ze slávistů nebyl schopen dostat se k opakované střele. „To je přesně to, o čem mluvím. Nejsme důrazní,“ lamentoval zase kritický Bednář. „Hrajeme hurá hokej, nikomu se nechce bránit. Nakonec musíme poděkovat Ádovi Svobodovi, protože, co si budeme povídat, Ústí těch tutovek mělo hodně,“ zlobil se slávista.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice