Hlavní obsah

Hokejisté Liberce a Třince protestují proti regulérnosti gólů

LIBEREC

Vedení hokejových klubů Bílí Tygři Liberec a Oceláři Třinec podaly oficiální protest proti regulérnosti branek, které jejich týmy inkasovaly v nedělních zápasech 41. kola extraligy. Liberec nesouhlasí s uznáním třetího gólu Vítkovic z 56. minuty, kdy útočník Martin Tomášek tečoval puk za brankovou čárou bruslí. Třinci se nelíbila situace z 41. minuty zápasu s Karlovými Vary, kdy se prosadil Petr Kumstát. Podle Moravanů puk nepřešel brankovou čáru.

Článek

"Mám z toho doteď těžké srdce a jsem i nadále přesvědčen o tom, že gól byl uznán chybně, neboť byl podle mého názoru dosažen úmyslným kopnutím bruslí," řekl v úterý ČTK liberecký kouč Dušan Gregor. Rozhodčí Tomáš Turčan branku, která byla nakonec vítězná, po konzultaci s kolegou u videa uznal.

I sporný moment ze souboje Třince a Karlových Varů řešil videorozhodčí, hlavní sudí Martin Homola poté gól uznal. "Podle nás není vidět, že je puk za brankovou čárou," uvedl sportovní ředitel Ocelářů Pavel Marek. Podle třineckých hráčů, kteří byli na ledě, navíc rozhodčí přerušil hru ještě před dokončením akce, což se ale podle televizních záběrů nedá poznat.

Stížnosti obou klubů bude řešit Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje, kterou řídí Pavel Halas. "Ještě dnes bych měl dostat kazety se záběry a zřejmě nejpozději ve středu rozhodnout," řekl Halas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články