Hlavní obsah

Hokejová Plzeň bije na poplach: trenér Kučera končí, přichází Hořava

PRAHA

Na střídačce Plzně při úterním extraligovém utkání ve Znojmě bude stát nový trenér. Miloslav Hořava nahradil v pondělí pozdě večer nečekaně odvolaného Jiřího Kučeru. S novým koučem přichází i nový asistent: Františka Černého nahradil Radim Rulík.

Článek

„Na základě nepřesvědčivých lednových výsledků jsme přistoupili ke změně kouče,“ tvrdí generální manažer klubu Luboš Koželuh s tím, že Hořava, jenž naposledy vedl reprezentační dvacítku, naváže i v klubu na spolupráci s Radimem Rulíkem, kterého si od plzeňské juniorky vytáhl na post asistenta místo Františka Černého.

„Rozhodnout o Kučerově odvolání nebylo jednoduché, protože komunikace s ním směrem k vedení klubu byla velice dobrá, ale mužstvo za posledních jedenáct kol udělalo jen devět bodů a kdyby to pokračovalo takhle dál, mohlo by se play-off hrát bez nás, což rozhodně nechceme dopustit. Proto týmu posíláme nový impuls,“tvrdí generální manažer klubu Luboš Koželuh.

Hořava bude hráčům představen na úterním dopoledním rozbruslení, a pak s mužstvem hned odjede do města, kde naposledy v extralize trénoval. Bude to pro něj právě ve Znojmě dost pikantní zážitek, navíc Plzeň na ledě Orlů od listopadu 2004 nevyhrála.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice