Hlavní obsah

Dobrá obrana nese Litvínov na vítězné vlně

LITVÍNOV

Na vítězné vlně se vezou hokejisté Litvínova a po sérii pěti výher už pronikli v extraligové tabulce na šesté místo, které zaručuje přímý postup do čtvrtfinále play-off. Gólman Franěk našel parádní formu, z posledních pěti utkání třikrát vychytal čisté konto.

Článek

„Samozřejmě myslíme na co nejlepší umístění, ale není potřeba si lámat hlavu, jestli budeme pátí nebo sedmí. Prioritní musí být pozice v elitní desítce, která nám nesmí uniknout,“ uvažuje generální manažer litvínovského klubu Václav Hořejší.

„Jsme rádi, že se nám daří, ale na euforii z výsledků není čas. Chceme jít trpělivě za cílem, kterým je postup do play off, kde Litvínov v posledních letech chyběl. Nyní má do něj mužstvo našlápnuto. Chybí jen devět utkání, abychom úspěšně zvládli finiš základní části,“ zdůrazňuje útočník Robert Reichel.

Největší předností týmu je kvalitní obranná práce, brankář Franěk vychytal z posledních pěti utkání třikrát čisté konto. „Dostáváme málo gólů, pak nejsou ani útočníci pod takovým tlakem. Projevuje se defenzivní síla celého mužstva, které zdobí i absolutní nasazení,“ libuje si Hořejší.

„Současný hokej je založen na parádní defenzivě, jinak se nedá vyhrávat. Časy, kdy se vyhrávalo na sedm vstřelených gólů, jsou pryč. Naštěstí Franěk chytá po novoročním návratu opravdu famózně,“ pochvaluje si nejzkušenější z beků Jiří Šlégr.

Konkurenci v litvínovské sestavě pomohl i příchod Švarného s Tomasem na hostování do konce sezóny z Třince. „Tomas se rychle zabydlel, je hodně platný v ofenzivě. Bek Švarný mě také mile překvapil, oba jsou přínosem, oceňuje spoluhráče Reichel, jenž vedle kapitánské role plní i funkci sportovního manažera.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice