Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 4:2Karlovy Vary si poradily s oslabeným Libercem, porazily ho 4:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Skladaný 1 : 0
26. Derner 1 : 1
26. Skuhravý 2 : 1
42. Pletka 2 : 2
56. Kraft 3 : 2
59. Kumstát 4 : 2

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 44. extraligovém kole tabulkového souseda z Liberce 4:2 a snížili tak ztrátu na třetí Bílé Tygry na deset bodů. Tvrdý zápas se rozhodl v samotném závěru, kdy zlomil nerozhodné skóre Milan Kraft, v poslední minutě pak pečetil výsledek do prázdné branky Petr Kumstát.

Článek

Karlovým Varům se především v domácím prostředí proti Liberci v posledních sezónách daří. S tímto vědomím vstoupili Západočeši do zápasu aktivně a již v deváté minutě vedli, když v přesilovce našel Skladaného přesně u tyčky Řezníček. V 18. minutě měl v další přesilovce velkou příležitost zvýšit Košťál a po něm Skuhravý, ale hostující brankář Falta, jenž si během první třetiny připsal 18 zásahů, byl proti. O převaze domácích svědčí pouze osm zákroků, jenž musel předvést domácí Sáblík.

Druhá třetina byla herně vyrovnaná. Ve 27. minutě hosté dokonce vyrovnali Dernerem i skóre, ale ještě v téže minutě po 44 vteřinách vrátil domácím opět vedení kapitán Skuhravý, jenž se trefil při signalizovaném trestu pro hosty.

Hokejisté Energie mohli pojistit svůj náskok v nástupu do třetího dějství, když parádně vypálil znovu Skuhravý, ale stejně skvělý byl i brankář Falta. Ve 43. minutě tak mohl na konci liberecké přesilovky vyrovnat Pletka, jemuž nahrával Jiruš. Chvilku na to byl domácí Košťál vyloučen za vražení na hrazení na pět minut plus do konce utkání.

Když už se zdálo, že zápas směřuje k prodloužení, v 57. minutě při přesilovce vstřelil vítězný gól Kraft, jenž po skvělé přihrávce Skuhravého stejně výtečně zakončil - 3:2. Po té přidali boxerskou vložku Melenovský s Leošem Čermákem a pro oba tak utkání předčasně skončilo. V poslední minutě po té, co Liberec nasadil k power play, skóroval po přihrávce brankáře Sáblíka do prázdné branky Kumstát.

Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 9. Skladaný (Řezníček), 27. Skuhravý (Košťál), 57. Kraft (Skuhravý), 60. Kumstát (Sáblík) - 27. Derner (Krstev), 43. Pletka (Jiruš). Rozhodčí: Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:11, navíc Košťál, Melenovský - Krstev, L. Čermák všichni 5 min. a do konce utkání, Pletka 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 2920.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Schmidt, Grof, Řezníček, Němec, Duben, Prošek, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Pech, Hluchý - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Kraft, Skladaný. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Liberec: Falta - J. Moravec, Zíb, Hunkes, Krstev, Jiruš, Derner, Kočí, Holub - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Bartovič, Dušek, Víšek - Vantuch, Rapáč, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice