Hlavní obsah

Ústí n. Labem - Kladno 3:4Kalla zajistil Kladnu výhru po nájezdech na ledě Ústí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Špirko 1 : 0
6. Novák 2 : 0
38. Patera 2 : 1
42. Tomajko 2 : 2
49. Hašek 3 : 2
52. Patera 3 : 3
0. Kalla 3 : 4

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Kladna vyhráli ve 45. kole extraligy na ledě posledního Ústí nad Labem 4:3 po samostatných nájezdech. Autorem rozhodující branky byl Jaroslav Kalla. Středočeši tak vyhráli šestý zápas v řadě a pokračující tak v sérii úspěšných výsledků.

Článek

Domácí měli výborný vstup do zápasu, ke kterému jim pomohlo i rychlé vyloučení Diviše. Kloboučkovu dorážku ale Kopřiva, který dostal tentokráte přednost v kladenské brance před jedničkou Orctem, vyrazil. Na konci páté minuty šlo Ústí do vedení. Nejlepší střelec Lvů Špirko překonal hostujícího brankáře po přihrávce Nováka. O 71 vteřin později si oba hráči úspěšnou spolupráci zopakovali a kapitán Novák v oslabení svého týmu zvýšil zblízka na 2:0.

Pak se hra přelévala a oba brankáři měli příležitost k vyniknutí. Přikryl likvidoval střely Patery a Nedvěda i dorážku Gulaše, jeho protějšek Kopřiva si poradil s dělovkou Šaffera. Na začátku druhé třetiny nevyužili domácí 64 vteřin trvající početní převahu pět na tři a následně toho litovali. Šanci Tomajka ještě Přikryl zlikvidoval, ve 39. minutě ale snížil náskok Severočechů v přesilovce Pavel Patera po přihrávce Martina Procházky.

Před Přikrylem bylo rušno i na začátku třetího dějství. Ústecký jednička si poradila s jedovatou střelou Horny, ale ve 43. minutě Kladno vyrovnalo. Tomajko střelou v prostoru mezi kruhy nedal Přikrylovi šanci. V polovině třetí třetiny šli ale domácí znovu do vedení díky využité přesilové hře. Pazourek nabil Haškovi, který střelou bez přípravy prostřelil Kopřivu.

Kladno zapnulo na vyšší obrátky a v 53. minutě využil Patera svou druhou brankou v zápase vyloučení ústeckého Kloboučka. Ve zbytku řádné hrací doby oba soupeři pozorně bránili. V prodloužení nevyužilo Ústí po faulu Procházky dvouminutovou přesilovku. Rozhodovalo se v samostatných nájezdech. Ve třetí sérii zajistil Kladnu dva body dobře provedeným blafákem Kalla.

Slovan Ústečtí Lvi - Geus Okna Kladno 3:4 po sam. náj. (2:0, 0:1, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Špirko (V. Novák), 7. V. Novák (Špirko), 50. Hašek (Pazourek) - 39. Patera (Martin Procházka), 43. Tomajko (Nádašdi), 53. Patera (Kalla), rozhodující nájezd Kalla. Rozhodčí: Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4753.
Ústí nad Labem: Přikryl - Gýna, Hořava, Zeman, Klobouček, Zápotočný, J. Evan - Čaloun, T. Martinec, F. Mrázek - Janků, Pazourek, Hašek - V. Novák, Špirko, A. Nedorost - Šagát, Šaffer. Trenéři: Votruba a Mach.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Trončinský, M. Štěpánek, Ševc, Šmach, Schnabel - Diviš, Patera, Martin Procházka - Gulaš, Z. Nedvěd, Kuchler - Horna, Kalla, Bělohlav - Rudovský, Čurilla, Tomajko. Trenéři: Müller a Kasík

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice