Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 2:5Zlín po pěti duelech bez bodu zabral, zvítězil v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Balaštík 0 : 1
28. Skladaný 1 : 1
34. Pšurný 1 : 2
35. Rachůnek 1 : 3
56. Skuhravý 2 : 3
57. Pšurný 2 : 4
59. Kubiš 2 : 5

KARLOVY VARY

Hokejisté Zlína se po pětizápasovém půstu dočkali plného bodového zisku díky výhře v 46. kole extraligy v Karlových Varech 5:2. Tým RI Okna také dokázal Energii poprvé v této sezóně ve vzájemném utkání porazit a na třinácté místě má na poslední Ústí nad Labem už dvanáctibodový náskok. Čtvrtí Západočeši vyšli bodově naprázdno poprvé po osmi zápasech.

Článek

Domácí začali utkání nezvykle intenzivním náporem a během prvních deseti minut otřeli svou střelu o brankovou konstrukci Kraft a Kumstát. Dále se důrazně okolo branky otáčel Hluchý a těsně vedle Bieglovy branky mířil i příklep Dobroně. Zlínský Biegl ale karlovarskému tlaku odolal a postupně se z počáteční pasivity začali probírat i jeho spoluhráči z pole.

Nečekanou ránu z otočky vyslal na Sáblíka Okál, ale skutečná pohroma postihla Západočechy až těsně před přestávkou. Při signalizované výhodě napřáhl Balaštík z vrcholu kruhu a přes klubko těl propadl puk mezi Sáblíkovými betony až do sítě.

Inkasovaná branka Energii zaskočila a dlouho se dostávala zpět do tempa. Znovu ji musel zachraňovat Sáblík, když se před ním zjevil zcela sám Rachůnek. Karlovarské z letargie dostal Skladaný, který se šikovně uvolnil od zadního mantinelu až před branku a po zemi našel místo u pravé tyče.

Domácí hodně ožili, ale opět je srazily zmatky v obraně. Defenzíva nedokázala ve 35. minutě odpálit puk a špatného rozestavení hráčů využil ke střele z úhlu Michal Pšurný. Sáblík se přemísťoval zbytečně a zklamaně koukal po spoluhráčích i o minutu později. Energie byla nedůrazná, Leška si pohrál s pukem a chytrou příhrou našel úplně volného Rachůnka. Střela do prázdné branky posadila Zlín do sedla. Ještě před druhou pauzou mohl korigovat skóre Grof, ale jeho sólo opět zastavila tyčka. Stejně si po chvíli vedl na druhé straně Hamrlík.

Moravané ve třetí třetině vsadili vše na důrazné napadání a důslednou obranu, s čímž měl soupeř obrovské problémy. Karlovy Vary se sice prosadily do několika střeleckých pozic, ale Biegl byl vždy na svém místě, nebo do rány padl obětavý obránce. A když se Skuhravému přece jen podařilo v 57. minutě snížit, ujel prakticky z protiútoku Balán s Michalem Pšurným a druhý jmenovaný opět zajistil Zlínským klidný závěr zápasu. Vítězství nadšeně bojujícího Zlína ještě v poslední minutě pečetil důrazný Kubiš.

Energie Karlovy Vary - RI Okna Zlín 2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Skladaný (Bílek), 57. Skuhravý (Mudroch) - 20. Balaštík (Andrašovský), 35. M. Pšurný (Vosátko), 36. Rachůnek (Leška), 58. M. Pšurný (Balán), 60. Kubiš (Balaštík). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:0. Diváci: 3260.
Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Mudroch, Prošek, Řezníček, Duben, Němec, Grof, Brňák - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Dej, Pech, Hluchý. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.
Zlín: Biegl - Vosátko, Lučka, Galvas, Hamrlík, Nosek, Ďurák, Bořuta - Kubiš, Balán, Rachůnek - Balaštík, Leška, Andrašovský - Okál, M. Čech, Záhorovský - M. Pšurný, F. Čech, Mokrejš. Trenéři: Vlach a Přikryl.

Reklama

Související témata: