Hlavní obsah

Pardubický trenér Lubina boj o play-off nevzdává

PRAHA

Hokejisté pražské Slavie jsou v této sezóně pro pardubický Moeller doslova noční můrou. Ze čtyř zápasů nezískali Východočeši ani bod, skóre mají s Růžičkovou armádou 7:19. Ještě více musí ale Pardubice bolet pohled na tabulku. Před finišem soutěže ztrácí na desátou příčku zaručující účast v předkole play-off osm bodů. „Ještě je před námi sedm zápasů, ve kterých se hraje o jednadvacet bodů,“ burcuje pardubický asistent trenéra Ladislav Lubina.

Článek

Pardubický Moeller vstoupil do zápasu se Slavií aktivně, v úvodních minutách zápasu byl právě on tím nebezpečnějším týmem. V páté minutě ale obránci nepokryli dorážejícího Rataje, který poslal Pražany do vedení. „Je škoda, že hned z první vážnější šance domácích jsme dostali gól, litoval po zápase pardubický asistent Ladislav Lubina.

O tři minuty později navíc pardubický brankář Ján Lašák hodil hůl pod nohy útočících slávistů a Jaroslav Bednář z následného trestného střílení zvýšil už na 2:0. Pomalu už se stává tradicí, že důležité nebo rozhodující góly inkasujeme z trestných střílení. Nad tím se budu muset zamyslet,“ poukázal po zápase na zajímavou statistiku Lubina.

Fanoušci, kterých do libeňské Sazka Arény dorazilo více než osm tisícovek, se v průběhu zápasu nenudili. Sedm branek, tvrdé zákroky, občas i nepřesné výroky sudího Husičky. Souboje Slavie s Pardubicemi navíc obě strany berou o něco prestižněji než ostatní zápasy. „Zápasy s Pardubicemi vždy přinášejí výborný hokej,“ potvrdil slávistický asistent Jiří Kalous. Toho navíc potěšilo, že jeho mužstvu se po delší době konečně podařilo ubránit soupeřovy přesilové hry. „To byl jeden z rozhodujících momentů zápasu.“

Sláviatický asistent Kalous ocenil hru Pardubic

Ač Pardubice po většinu zápasu prohrávaly rozdílem dvou nebo, nebo tří branek, bojovaly až do konce. Zejména v třetí třetině si vypracovaly řadu šancí a Slavii přehrávaly. „Hráči to nevzdali, bojovali až do konce. Za to bych jim chtěl poděkovat,“ těšilo Lubinu. Výkon Východočechů vyzdvihl na pozápasové tiskové konferenci i Kalous. „Musím jim složit poklonu, o zvrat se pokoušeli až do konce utkání.“

I přes solidní výkon se ale Pardubicím vzdaluje účast v předkole vyřazovacích bojů. Na desátou pozici, která jako poslední zajišťuje účast v předkole, nyní Šejbův tým ztrácí již osm bodů. Pardubice přesto zbraně neskládají. „Čeká nás ještě sedm zápasů, ve hře je jednadvacet bodů. Šance na postup tu pořád je, budeme bojovat až do konce,“ nevzdává se Lubina.

To slávisté mohou být mnohem více spokojení. Z posledních dvou zápasů získali plný počet bodů, nedávná krize se tak zdá být zažehnána. „Určitě zase jdeme nahoru,“ tvrdí brankář Pražanů Adam Svoboda. Ex-pardubického gólmana navíc musí těšit fakt, že Pardubice proti Slavii ve čtyřech vzájemných utkáních v sezóně neuhrály ani bod. „Bilance je to příjemná, ale jsou to jen čtyři zápasy. Je to za námi, už na to nekoukám. Mnohem víc myslím na páteční zápas proti Litvínovu,“ uzavírá slávistická brankářská jednička.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice