Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 3:4Kumstát rozhodl o výhře Karlových Varů na Spartě v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Mudroch 0 : 1
24. Skuhravý 0 : 2
31. Kraft 0 : 3
41. Vondráček 1 : 3
54. Langhammer 2 : 3
54. Hlinka 3 : 3
62. Kumstát 3 : 4

PRAHA

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 49. kole extraligy na ledě pražské Sparty 4:3 v prodloužení. Domácí sice v třetí třetině zlikvidovali tříbrankový náskok soupeře, v nastaveném čase však souboj čtvrtého a pátého týmu tabulky rozhodl gólem v přesilové hře Petr Kumstát.

Článek

Zápas měl slavnostní úvod pro kapitána Sparty Ptáčka, který dnes nastoupil k 800. utkání v extralize. Poté se však musel sparťanský oslavenec pozorně věnovat obraně, aktivnější totiž byly Karlovy Vary a v permanenci tak byl spíše Duba než jeho protějšek Mensator.

Úřadující mistr čekal na svou šanci, která přišla v 9. minutě, kdy byl vyloučen Prošek. Gól však Sparta dát nedokázala a brzy toho litovala. Ve 12. minutě napřáhl ve středním pásmu Mudroch a překvapil Dubu; jednička domácích inkasovala po dvou předešlých zápasech s nulou.

Při Hlinkově vyloučení měl poté sparťanský brankář několikrát štěstí. Pražanům patřil závěr první třetiny, kdy měli šance Melichárek a Ton. Slovenský útočník ale v dobré pozici netrefil puk, v druhém případě byl Mensator připravený.

Krátce po nástupu do druhé části měl štěstí i karlovarský gólman: proti Nedvědově střele mu pomohla tyč. Následně hráli sparťané přesilové hry, ale místo vyrovnání sami inkasovali. Při Němcově vyloučení se prosadil pohotovou dorážkou kapitán hostů Skuhravý, který vstřelil dvacátý gól v sezoně a stylově oslavil úterní podpis nové smlouvy s Energií.

Místo Duby přišel na led Štefl

K zisku tří bodů přiblížil hosty v 32. minutě Kraft, který se opět nejrychleji zorientoval před brankovištěm a doklepl do sítě Dubou jen vyraženou Mudrochovu střelu. Místo Duby poté přišel na led Štefl. Trenéři Sparty zkoušeli zvrátit průběh hry korekcemi v sestavě, ani to ale dlouho nepřinášelo potřebný efekt. Na začátku třetí části však snížil Vondráček na 1:3 a odstartoval tak nápor domácích.

Jedinečnou šanci zdramatizovat duel měla Sparta v následných přesilových hrách. Pětašedesát vteřin dokonce hrála v pěti proti třem, gólovou šanci si však nevytvořila. Aktivita domácích nepolevovala ani při hře v plném počtu, jejich akce však končily u připraveného Mensatora.

Pět minut před koncem normální hrací doby však přece snížil Langhammer a o pouhých 15 vteřin později vyrovnal Hlinka. V 59. minutě mohl obrat dokonat Nedvěd, sám proti Mensatorovi ale mířil vedle.

Ke slovu tak stejně jako v předešlých třech vzájemných zápasech těchto týmů v sezoně přišlo prodloužení. Na samostatné nájezdy však tentokrát nedošlo, při přesilovce rozhodl o výhře hostů Kumstát.

Sparta Praha - Energie Karlovy Vary 3:4 v prodl. (0:1, 0:2, 3:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 42. Vondráček (Vaic), 55. Langhammer (Netík), 55. M. Hlinka (Jan Hanzlík) - 12. Mudroch (Grof), 25. Skuhravý (Skladaný), 32. Kraft (Mudroch), 63. Kumstát (Grof). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7368.
Sparta Praha: Duba (32. Štefl) - Ptáček, Jerofejevs, Vykoukal, Jan Hanzlík, Cook, Černošek - Melichárek, P. Nedvěd, M. Hlinka - Ton, Sivek, Netík - Vaic, Langhammer, Vondráček - Mrňa, Švagrovský, Hromas. Trenéři: Výborný a Jelínek.
Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Schmidt, Mudroch, Grof, Duben, Němec, Brňák, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kraft, Skladaný - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - V. Polák, Pech, Kuběna. Trenéři: Venera, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články