Hlavní obsah

Třinec - Č.Budějovice 2:4Třinec počtvrté v sezóně podlehl Českým Budějovicím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Květoň 0 : 1
26. Květoň 0 : 2
28. Korhoň 1 : 2
35. Korhoň 2 : 2
35. Kůrka 2 : 3
59. Vak 2 : 4

TŘINEC

Hokejisté Třince proti Českým Budějovicím v letošní sezóně nezískali ani bod. I čtvrtý vzájemný zápas v základní části Oceláři prohráli, doma podlehli v pátečním 50. kola extraligy 2:4 a v boji o play-off se znovu zamotali do velkých problémů. Mountfield se vítězstvím přiblížil k prvenství v základní části a tím i k účasti v premiérovém ročníku hokejové Ligy mistrů.

Článek

K jistotě stačí Jihočechům v závěrečných dvou kolech bod, druhá Slavia totiž na ně ztrácí šest bodů.

Lídr tabulky po dvou domácích prohrách bez vstřeleného gólu zamíchal sestavou a patřil mu nástup. Už z úvodní akce zápasu mohli vést: Čechmánkovi vypadla hned první rána přímo k Mertlovi, ale ten byl možná tak zaskočený, že z otočky minul úplně prázdnou branku.

Domácí se nenechali rozhodit a zvýšenou aktivitou se prodírali do šancí. Barinka sice ukázal záda hostující obraně, ale dostal se do nevýhodného úhlu a Chábera jeho pokus vykryl. Blíž byl gólu uzdravený bek Výtisk, ale po ideálním pasu před branku přestřelil.

Třinec se znovu při bránění nevystříhal hrubých chyb ve středním pásmu. V 16. minutě díky ní vyrazili v oslabení do přečíslení Veselý s Vakem, kterému však pokazil radost Čechmánek. Zbytek přesilovky už Oceláři odehráli s energií i nápadem, ale Tomík se Skořepou promarnili svoje příležitosti.

Druhá českobudějovická formace spustila koncert

Ve druhé části spustila svůj ofenzivní koncert druhá českobudějovická formace. Čechmánka poprvé prostřelil Květoň, který se z pravého kruhu bez váhání opřel do Kůrkovy pobídky od zadního mantinelu a po 150 minutách protrhl střelecké mlčení českobudějovických hokejistů. I další pobyt na ledě stejná parta slavila gólem. Květoň tentokrát strčil špičku hole do Tomanovy rány do modré čáry a třinecký gólman už na puk betonem nedosáhl.

Třinec vrátila do hry hra čtyři na čtyři. Skořepa s Korhoněm se vypořádali s tlakem českobudějovických zadáků a nakonec několikrát přerušenou akci stihli dohrát, když Skořepa posunul puk napříč brankovištěm a Korhoň pod Cháberovou vyrážečkou procedil puk do sítě. První gól Třinci vrátil život. Domácí tým znovu nabral tempo a Štefankovi po rychlé dorážce z otočky scházely jen milimetry, aby se kotouč o Cháberovu lapačku zakutálel za brankovou čáru.

Jihočeši odpověděli ofenzivou nejlepší formace: Kůrka vydoloval puk z nepřehledné skrumáže před Čechmánkem a švihem neomylně zavěsil. České Budějovice v euforii na dalších pár minuty skvělým pohybem dostaly soupeře pod obrovský tlak, a kdyby ho gólově využily, mohly mít v závěru utkání klid, jenže Čechmánek byl proti a efektně zlikvidoval i stoprocentní možnost Kuchejdy.

Pak Korhoň 75 sekund před koncem druhé části po ukázkové spolupráci s Polanským dal svůj druhý gól a Třinec měl jednadvacet minut na vyrovnání. I když je strávil aktivním a důrazným napadáním, efekt se nedostavil. Hostům pomáhalo i štěstí. Skořepa už Cháberu překonal, ale puk o gólmanovo rameno narazil jen do tyčky. Cenný bod, který může hrát velkou roli v boji o play off, domácím nepřihrál ani Moravec. Jeho nápřah v 51. minutě reflexivně zastavil Chábera. Třinec se v závěrečných sekundách přece jen odhodlal k power play, ovšem výhru soupeře nijak neohrozil a Vak naopak tři sekundy před koncem zavezl puk do prázdné branky.

Oceláři Třinec - Mountfield České Budějovice 2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Korhoň (Skořepa), 39. Korhoň (Polanský) - 24. L. Květoň (Kůrka), 27. L. Květoň (Toman), 36. Kůrka (Toman), 60. Vak. Rozhodčí: Mikula - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:7, navíc Gřegořek (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 3162.
Třinec: Čechmánek - Sekeráš, Výtisk, Výborný, Malec, Kundrátek, Pácal - Tomík, Štefanka, D. Moravec - P. Barinka, Peterek, Martynek - Korhoň, Polanský, Skořepa. Trenéři: Kopřiva a Juřík.
České Budějovice: Chábera - Mucha, Gřegořek (21. - 31. F. Novák), Sičák, Frolo, Toman, Vydarený - Hudec, Mertl, Sailer - Kůrka, V. Hübl, L. Květoň - Kuchejda, Vak, Veselý - Gulaš, Šimánek, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice