Hlavní obsah

Liberec porazil Plzeň a ukončil tak sérii osmi porážek

LIBEREC

Hokejisté Liberce porazili v nedělním 51. extraligovém kole Plzeň 4:2 a ukončili tak sérii osmi porážek. Bílí Tygři tak mají jistotu, že v základní části soutěže obsadí třetí místo. Plzeň, která na severu Čech inkasovala tři góly v oslabení, naopak v posledním kole může přijít o postup do předkola play-off. Aktuálně patří Západočechům desátá pozice, poslední postupová.

Článek

Utkání začalo přesilovou hrou hostů, když na trestnou lavici usedl po dvaadvaceti sekundách Čermák. V početní výhodě se do dobré příležitosti dostal Adamský, jeho střela ale skončila těsně vedle. Podobně se vedlo i o chvíli později Šindelovi. Na konci páté minuty se poprvé do těsné blízkosti Málka dostali domácí. Spolupráce Kašpaříka s Pabiškou ještě gólem neskončila. Střela Blatného a pohotová dorážka Šachla už ale přinesla první branku utkání.

Plzeňští se po inkasované brance pokusili o rychlou odpověď. Šindelův druhý pokus v utkání ale Pinc vyrazil. Aktivitu hostů výrazně přibrzdilo několik vyloučení a dvě dlouhé přesilovky domácích pět na tři. V té první byl blízko brance Víšek, Málek se ale proti jeho dorážce vyznamenal. V další početní výhodě již ale kapituloval, když velký tlak Tygrů přetavil ve druhou branku Pabiška, který po Kašpaříkově přiťuknutí prostrčil puk pod Málkem do branky.

Druhé dějství odstartovaly tři Čermákovy střely, proti kterým se třikrát předvedl Málek. Liberec své šance nevyužil, a tak udeřila Plzeň. Fabuš obral o puk Žabku a vyslal do úniku Divíška. Plzeňský útočník chladnokrevně prostřelil Pince a snížil. Kontaktní gól zápasu pomohl a přinesl další šance na obou stranách. Dvoubrankový náskok mohl domácím vrátit Šachl, z dobré pozice ale těsně minul. Blízko k vyrovnání byl naopak Důras, který už zvedal ruce nad hlavu, jeho pokus ale nakonec dokázal Pinc udržet před brankovou čárou.

Ve 33. minutě měl Málek problémy se střelou Pabišky, nakonec ale puk na svých chráničích ztlumil. Přesto Málek ještě ve druhé části kapituloval, když Podkonický s Čermákem vytvořili závar před jeho brankou a odražený puk napálil nekompromisně Pletka. Opět na rozdíl jediné branky mohl snížit Adamský, Pince ale neprostřelil. Závěr třetiny dohrávala Plzeň v oslabení a domácí Málka několikrát prověřili. Rány Jiruše a Bartoviče ukryl gólman Lasselsbergeru do rukavice, a do kabin se tak odcházelo za stavu 3:1.

Závěrečná třetina začala další využitou přesilovkou Tygrů. Odražený kotouč se dostal k nekrytému Duškovi, který střelou do poloodkryté branky zvýšil již na 4:1. Lasselsberger dokázal ale rychle odpověď. Za minutu a půl našel Divíšek parádním pasem Fabuše, který prostřelil Pince. Plzeňští pak byli aktivnější, než domácí, recept na Pince ale nenašli ani Dresler ranou od modré, ani Adamský švihem z kruhu pro vhazování. Definitivně rozhodnout tak mohl Kašpařík, kterého ale v samostatném úniku vychytal Málek.

V závěru zápasu ale Tygři drama nepřipustili a naopak Málek musel předvést několik pohotových zákroků. Poslední velkou příležitost Plzně v utkání měli Vlasák s Vampolou, Pince ale nepřekonali a sám liberecký gólman mohl při hře bez brankáře rozhodnout, kotouč z jeho hole ale těšně minul tyčku prázdné plzeňské branky.

Bílí Tygři Liberec - Lasselsberger Plzeň 4:2 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Šachl (Blatný), 15. Pabiška (Kašpařík), 37. Pletka (Hunkes), 42. Dušek (Víšek) - 22. Divíšek (Fabuš), 44. Fabuš (Divíšek). Rozhodčí: Hradil, Husička - Bryška, Chytil. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6091.
Liberec: Pinc - Hunkes, Jiruš, Derner, Krstev, Žabka, Kočí, Holub, Zíb - L. Čermák, Podkonický, Pletka - Klimenta, Dušek, Víšek - Pabiška, Kašpařík, V. Nedorost - Bartovič, Blatný, Šachl. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Jasečko, Dresler, Posmyk, Čakajík, Cartelli, Dobrovolný - Fabuš, Divíšek, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Dvořák, Kracík, Matějovský - Důras, Vampola, Laš. Trenéři: Hořava a Rulík.

Reklama

Související témata: