Hlavní obsah

Zraněný brankář Štefl bude Spartě chybět možná až tři týdny

PRAHA

Hokejový brankář Martin Štefl bude po dobu dvou až tří týdnů nuceně chybět pražské Spartě. Na vině je zranění v průběhu rozbruslení před nedělním extraligovým duelem proti Třinci, z něhož má brankářská dvojka obhájce mistrovského titulu natržený úpon. Pražané nyní potřebují před blížícím se play-off za jedenadvacetiletého brankáře sehnat nutně náhradu.

Článek

"Chceme si stáhnout gólmana z první ligy, nicméně ve čtvrtečním duelu v Plzni bude jako dvojka připraven junior Novotný," řekl ČTK asistent trenéra Marian Jelínek. Prvním brankářem Sparty je Tomáš Duba.

K týmu by se tak měl připojit jedenadvacetiletý Michal Valent, který je hráčem pražského klubu, ale v současnosti hostuje v Havířově. Do Sparty má však povolené střídavé starty. Severomoravský tým navíc v play-off první ligy již v úterý skončil, když prohrál v sérii s Havlíčkovým Brodem 1:3 na zápasy.

V této extraligové sezóně zasáhl Štefl do 14 zápasů. V nejvyšší soutěži inkasoval v průměru 2,69 branky na utkání při úspěšnosti zákroků 92,53 procenta.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice