Hlavní obsah

Kucharczyk si poranil břicho a zůstane na pozorování v nemocnici

TŘINEC

Znojemský hokejista Radim Kucharczyk stráví pondělní noc v třinecké nemocnici s podezřením na vnitřní zranění břicha, které si přivodil pádem na vlastní hokejku v druhém utkání předkola play off. Podle informací ze znojemského klubu je však jeho stav stabilizovaný a neměly by mu hrozit žádné komplikace.

Článek

Kucharczyka převezli na lékařské vyšetření do nemocnice poté, co se ve 35. minutě po souboji s třineckým obráncem Tomášem Pácalem napíchl na vlastní hůl. Podezření na vnitřní zranění břicha však mělo vyloučit vyšetření na ultrazvuku.

"Doktorka domácího týmu nás informovala, že jeho zdravotní stav je stabilizovaný. Existovalo podezření na vnitřní krvácení, ale prošel ultrazvukem a mělo by to být v pořádku. Zůstane však přes noc na pozorování v nemocnici a ráno se uvidí, jestli ho pustí domů," řekl asistent znojemského trenéra Pavel Hynek.

Pácal sice za svůj zákrok dostal dvě plus dvě minuty, ale úraz mu přímo nezpůsobil. Kucharczyk se poranil až po pádu na led o vlastní hokejku. "Já jsem ho nepíchl. Nevím, jestli jsem ho třeba nějak nezatáhl, ale o hokejku se napíchl on sám. Je mi to strašně líto a přeju mu, aby byl v pořádku," popsal inkriminovaný moment třinecký zadák.

Martynka zasáhl nůž brusle do brady

Lékařskému zákroku se v pondělí nevyhnul ani třinecký útočník Rostislav Martynek, kterému brusle protihráče prořízla bradu. Kdyby jej však nůž zasáhl o pár centimetrů níž do krční tepny, mohl prožít stejně dramatické okamžiky jako nedávno slovenský útočník Richard Zedník.

"Bylo to štěstí v neštěstí. Odněkud zespodu vyletěla brusle a trefila mě do brady. Spravilo to nějakých pět stehů," uvedl Martynek. Po návratu na led pak připojil dokonce pátý gól. "Trenér se mě ptal, jestli jsem schopen nastoupit. Hlava se mi netočila, bylo to bez problémů, tak jsem šel," dodal Martynek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice