Hlavní obsah

Sympaťákem hokejové extraligy je plzeňský brankář Málek

PRAHA

Brankář Plzně Roman Málek se stal Sympaťákem hokejové extraligy. Jeho vzhled a příjemné vystupování ocenili fanoušci ve třetím ročníku internetové ankety, v níž mu dali nejvíce hlasů. Málek se stal prvním českým držitelem ceny, kterou před ním získali Slováci Ján Lašák a Miroslav Hlinka, oba během angažmá v Pardubicích.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Brankář Plzně Roman Málek

Článek

I letos byl pardubický zástupce blízko vítězství. Málek porazil druhého Tomáše Rolinka o 1314 hlasů. Oba jako jediné podpořilo přes 20 000 fanoušků. "Překvapilo mě to a zároveň potěšilo. Věděl jsem, že soutěž probíhá, že jsem do ní byl vybraný za Plzeň. Ale že bych ji měl vyhrát? Asi je to tím, že v Plzni chodí na hokej poměrně dost lidí, že město hokejem žije," uvedl Málek.

Cenu převezme na galavečeru extraligy, který se uskuteční 24. dubna v Praze. Toho se zúčastní i výherkyně z řad hlasujících fanoušků Jitka Papáčková ze Sopotnice, která získala právo jít s Málkem na oběd či večeři. "Posílala jsem sice hlasy Tomáši Rolinkovi, ale Málek je mi také sympatický. Moc se těším, že se s ním potkám. Aspoň se ho budu moci zeptat, jak to dělá, že se mu proti Pardubicím vždycky tak daří," uvedla Papáčková.

Pořadí ankety Sympaťák extraligy:
1. Roman Málek (Plzeň) 25.827 hlasů, 2. Tomáš Rolinek (Pardubice) 24.513, 3. Jan Plodek (Liberec) 5701, 4. Tomáš Duba (Sparta Praha) 4378, 5. Pavel Kubiš (Zlín) 3633, 6. Libor Ustrnul (Karlovy Vary) 2913.

Reklama