Hlavní obsah

Na hokejisty Sparty čeká v Liberci „bílé peklo“

LIBEREC

Nevšední atmosféru slibují hokejistům pražské Sparty Bílí Tygři z Liberce v prvních zápasech čtvrtfinále play-off na vlastním ledě. Klub vyhlásil pro letošní zápasy vyřazovací části v liberecké Tipsport Areně tzv. „white out“, výraz známý především ze zámořské NHL. Jeho účelem je, aby se všichni fanoušci oblékli do bílé barvy a vytvořili silnou až zastrašující atmosféru, která soupeře dostane do kolen.

Článek

Každý divák dostane na prvním zápase play-off od klubu bílé tričko a ručník stejné barvy, který může roztočit nad hlavou při akci domácího týmu nebo s ním oslavovat vstřelení branky. Liberecký klub navíc pro majitele vstupenek na hokej zařídil městskou dopravu zdarma a na druhý zápas slibuje jedinečnou laserovou show. „Doufám, že bude vyprodáno a tradičně skvělí fanoušci budou naším dalším hráčem,“ sliboval si v rozhovoru pro liberecké rádio Contact trenér Bílých Tygrů Dušan Gregor

Jeho tým má Spartě co vracet, poslední šampioni vyřadili Liberec z loňského semifinále. „To může být pro nás jen motivací navíc. Sparta je určitě kvalitní mužstvo a do zápasů s ní jdeme s určitým respektem, ale především odhodláním uhrát co nejlepší výsledek. A já věřím, že to dobře dopadne,“ pokračoval slovenský kouč, jenž se nechtěl zaobírat složitými prognózami. „Jakou máme taktiku? Dát o jeden gól víc a zvítězit,“ prohlásil Gregor.

Ptáček: První zápas hodně napoví

Vzhledem k umístění v základní části i posledním výsledkům jde Liberec do zápasů se Spartou jako papírový favorit, čehož si je vědom i trenér holešovického týmu František Výborný. „Touto sezónou jsme procházeli velice těžko a byli rádi, že jsme nakonec uhájili pozici ve vedoucí šestici. Konsolidace mužstva nebyla po odchodech některých hráčů jednoduchá, uvidíme, jak se nám povede v play-off,“ řekl v rozhovoru pro Sport.cz.

Soupeře ve čtvrtfinále kouč stále úřadujícího mistra nijak zvlášť neřešil. „Vůbec jsme nespekulovali, nedělali jsme to ani loni nebo předloni. Když se člověk podívá na ligu, tak už ani není moc z čeho vybírat, soutěž je hrozně vyrovnaná. A Liberec dobře známe,“ dodal Výborný na adresu Bílých Tygrů.

„Jejich hlavní devizou je velké nasazení a bojovnost, tou vynikají,“ myslí si o Liberci kapitán Sparty František Ptáček. „Jsme na play-off správně nabroušení, první zápas hodně napoví. Víme, že Liberec nám nenechá nic zadarmo, ale nálada v týmu je dobrá. Uvidíme, jak to dopadne,“ uzavřel spolehlivý obránce.

Reklama

Související témata: