Hlavní obsah

Domácí týmy na úvod čtvrtfinále nezaváhaly

PRAHA

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy začalo v obou zápasech výhrami domácích týmů. Liberečtí Bílí Tygři si v zápase se Spartou vytvořili náskok už v úvodní třetině, v celém zbytku utkání pak nepřipustili žádné drama a zvítězili 4:1. Dvě branky na obou stranách padly během úvodních sedmi minut v Karlových Varech, kam přijel Litvínov. Pak už se ale gólově prosazovali jen domácí, kteří vyhráli 6:2. Vary i Liberec vedou v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy 1:0, odvety se hrají na stejných stadiónech v úterý.

Článek

V brance Sparty se na ledě libereckých Bílých Tygrů překvapivě objevil Štefl, první brankář Duba nefiguroval ani na soupisce. Františku Výbornému navíc scházeli i Sivek s Tabačkem, domácím naopak vypadli ze sestavy Podkonický se S. Procházkou. Úřadující mistři mohli jít brzy do vedení, Ton ale v samostatném nájezdu trefil jen horní tyčku. Neproměněná šance záhy Pražany mrzela ještě více, domácí totiž během necelé minuty brankami Valdemara Jiruše a Václava Nedorosta odskočili na 2:0. Spartu navíc ještě několika výbornými zákroky podržel Štefl.

V druhé části hry se hostům brzy podařilo zkorigovat na 1:2, na Melichárkovu branku ale hned o minutu později odpověděl přesnou střelou od modré Jiří Hunkes. Již tříbrankový náskok navíc Tygrům zajistil chytrou tečí Žabkovy střely Petr Šachl. Sparta se sice ještě snažila výsledek změnit, domácí ale drama nepřipustili a radovali se z výhry 4:1.

Karlovy Vary slaví premiérovou výhru v play-off

Zběsilým tempem odstartovalo utkání v Karlových Varech. Kdo z diváků dorazil na stadión až v sedmé minutě, přišel o čtyři branky. Už po šestatřiceti vteřinách hry poslal domácí do vedení dorážkou Jan Košťál, ve třetí minutě nepokryli obránci Chemiků Jaroslava Kristka a Západočeši vedli už 2:0. Litvínovští trenéři si okamžitě vyžádali oddechový čas, který jejich tým nastartoval. Nejprve snížil střelou z mezikruží Vojtěch Kubinčák, v přesilové hře pak parádní dělovkou překonal Mensatora podruhé Daniel Branda.

Brankové hody se později přeci jen zastavily, šance se ale i nadále rodily na obou stranách, brankáři Mensator s Fraňkem ale byli pozorní. V 31. minutě postihla Severočechy rána, to když po střetu s Kumstátem musel branku opustit Franěk, kterého nahradil Jaroslav Hübl. Čisté konto ale udržel jen tři minuty, poté ho v přesilovce překonal Václav Skuhravý. Karlovarský obr se navíc v poslední minutě druhé třetiny dočkal i své druhé branky, když znovu střelou v početní výhodě zvýšil už na 4:2.

Definitivní klid vnesl do karlovarských řad Kristek, který využil již třetí domácí přesilovku a zvýšil na 5:2. Na konečných 6:2 upravil znovu využitou přesilovou hrou Pech. Karlovy Vary se tak hned ve svém prvním zápase v play-off dočkaly vítězství.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy, 1. zápasy
Liberec - Sparta 4:1on-line
Branky: 11. Jiruš, 12. V. Nedorost, 27. Hunkes, 30. Šachl – 26. Melichárek. Stav série: 1:0
Karlovy Vary - Litvínov 6:2on-line
Branky: 1. Košťál, 2. a 46. Kristek, 35. a 40. Skuhravý, 60. Pech - 5. Kubinčák, 7. Branda. Stav série: 1:0

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice