Hlavní obsah

Hokejovou bitvu Vítkovic a Pardubic rozhodli domácí junioři

OSTRAVA

Odložené utkání 2. kola play-out mezi Vítkovicemi a Pardubicemi pojala jako své galapředstavení druhá útočná řada Severomoravanů složená výhradně z juniorů. Formace Kolařík, Szturc, Šedivý se postarala o tři branky domácích, které nakonec byly ve vyrovnaném a otevřeném utkání plném gólových příležitostí rozhodující. Vítkovice porazily v komorním prostředí tvořeném pouhou tisícovkou diváků hosty z východních Čech 5:4.

Článek

Na branky bohatou první část odstartovala v 3. minutě příležitost pardubického Somíka, který pod betony Pruska zamířil těsně vedle tyče. Na gól čekali diváci do začátku 7. minuty. V ní se trenérovi za důvěru odměnila juniorská řada a Kolařík zamířil z mezikruží přesně pod horní tyčku. O tři minuty později využil první přesilovou hru Köhler a po jeho teči vedli domácí už o dvě branky.

Už na počátku 13. minuty ale využili svou úvodní početní převahu i hosté, když na rychlou Sýkorovu ránu od modré čáry nestihl Prusek zareagovat včas. Dvě minuty před koncem úvodní třetiny museli domácí do tří a Pardubice trestaly opět, byť se štěstím. Přihrávku pardubického Ondřeje si srazil do vlastní branky Michal Barinka a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu.

Barinka si dal ještě jeden gól

Další gól přišel až ve 28. minutě, kdy si Barinka podruhé v zápase srazil puk do vlastní sítě - tentokrát po vyražené Linhartově střele. Domácí však rychle kontrovali a opět u toho byli vítkovičtí junioři. Těsně před polovinou zápasu dokončil Szturc ranou k tyči Šedivého kličku. Poté přišla série pardubických příležitostí, kdy to na Pruska zkoušeli postupně Ondřej, Blažek a Sýkora, nicméně brankář obstál a udržel nerozhodný stav.

Neproměněné šance z druhé části mrzely hosty v závěrečné třetině. Ve 44. minutě se potřetí připomněli vítkovičtí mladíci a Kolařík svou druhou dnešní brankou poslal domácí opět do vedení. Vzápětí mohl na druhé straně skórovat ze samostatného úniku Sýkora, trefil ale pouze lapačku vítkovického brankáře. V 52. minutě poslal kotouč tvrdou ranou do horního rohu v přesilovce Kuboš a zvýšil už na 5:3. Brankový účet zápasu uzavřel na konci 58. minuty Ondřej, který zblízka dorazil Komovu střelu. Domácí už aktivní hrou vyrovnání nepřipustili.

Vítkovice Steel - Moeller Pardubice 5:4 (2:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. J. Kolařík (Szturc), 10. Köhler (Gulaši), 30. Szturc (Šedivý), 44. Kolařík (Szturc), 52. Kuboš (Burger) - 13. P. Sýkora (Snopek), 19. Ondřej, 28. Linhart (Cetkovský), 58. Ondřej (Koma). Rozhodčí: Hribik - Chytil, Bryška. Vyloučení: 11:4, navíc Barinka a Kolařík (oba Vítkovice) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 1015.
Vítkovice: Prusek - Trnka, Kuboš, Gulaši, Ovčačík, M. Barinka, Suchý, Heš, J. Mrázek - Ujčík, Burger, Krenželok - J. Kolařík, Szturc, Šedivý - R. Hruška, P. Hubáček, Köhler - Škoda, Vala, Tomášek. Trenéři: Bokroš a Bolek.
Pardubice: Lašák - Snopek, Nikolov, Koma, Havíř, Linhart, M. Šeda - P. Sýkora, Koukal, Klejna - Tvrdík, Blažek, Ondřej - Bláha, Cetkovský, Somík. Trenéři: Šejba a Lubina.
Tabulka:
1. Vítkovice Steel54214722139:15578
2. Moeller Pardubice54196425155:16373
3. RI Okna Zlín54201429140:17366
4. Slovan Ústečtí Lvi5467833112:20340

Reklama

Související témata: